Fatalna Mirela čija je omiljena negativna Otrovna Ivy ‘Nožem sam izbola dečka'

fatalna žena, pokušaj ubojstva
Protiv 24-godišnje Mirele Šabanović, računalne tehničarke iz Ogulina, koja je 29. studenoga prošle godine nožem probola svojeg partnera, 35-godišnjeg Dragana Micana, Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci podiglo je optužnicu zbog pokušaja ubojstva.
Drama se odigrala u kući na Krasici pokraj Rijeke u kojoj su Mirela i Dragan živjeli kao podstanari. Sve je započelo svađom u večernjim satima koja je prerasla u tučnjavu.

Fizički slabija

Mirela, fizički slabija od Dragana, posegnula je za kuhinjskim nožem i zarila ga svom partneru u prsa, nanijevši mu po život opasnu ozljedu.

Policajci su dojavu o ranjenom muškarcu dobili nešto prije ponoći, a Dragan je u sušačkoj bolnici odmah podvrgnut operativnom zahvatu te je već idućeg dana bio stabilno.

Na mjestu zločina ostao je kuhinjski nož, a osumnjičena Mirela u međuvremenu je pobjegla. Policajci su joj idućeg dana uspjeli ući u trag zahvaljujući signalu mobitela.

Pronašli su je, po neslužbenim informacijama, u kući, točnije, u krevetu drugog muškarca koji joj je pružio utočište.

Mirela je tijekom ispitivanja policajcima i tužiteljima ispričala sve, tvrdeći da se branila i da nije imala namjeru ubiti partnera. On je, po njenoj verziji događaja, došao kući pijan dok je kuhala večeru.

250 tisuća jamčevine

Navodno je počela svađa, a Dragan je postao nasilan te ju je uhvatio za vrat. Ona je, pak, dohvatila nož i zamahnula više puta prema njegovoj glavi i prsima. Ubola ga je, kako je utvrđeno očevidom, u predjelu prsnog koša i trbušne stijene desno te zarezala po desnoj podlaktici. Tvrdila je da joj je, ranjen, priprijetio: "Bježi jer će te moj brat ubiti". Upravo zbog toga je, tvrdi, i pobjegla s mjesta zločina.

Kada joj je sudac nakon uhićenja odredio pritvor i jamčevinu od 250.000 kuna, Mirela je bila vidno razočarana jer je smatrala da se samo branila. U međuvremenu je puštena na slobodu, a u optužnici se ne inzistira na njezinu pritvaranju. Traži se samo da se nastavi ranije joj izrečena mjera opreza, odnosno zabrana napuštanja boravišta, obveza redovnog javljanja određenoj službi ili državnom tijelu te zabrana približavanja i uspostavljanja ili održavanja veze s Draganom.

Nitko je ne poznaje

Približavaju li se Mirela i Dragan jedno drugom, ne može se zaključiti iz njihovih Facebook profila.

- Ne znam jesu li opet zajedno. Prvo smo čuli da jesu, a sad opet da nisu. On je ostao živjeti u Krasici, a za nju ne znamo jer je ovdje u Svilnom nitko ne poznaje - kaže susjed obitelji Mican iz grobničkog mjesta nadomak Rijeke.

Omiljeni lik: negativka iz ‘Otrovne Ivy'

Nakon incidenta 29. studenog prošle godine Mirela na Facebooku ništa nije objavljivala sve do izlaska iz pritvora. Prva objava 31. prosinca 2013., odmah po izlasku iz pritvora glasila je: ‘Ljudi osjećaju potrebu da uvijek nekoga okrivljuju zbog svoje nesreće ili štete! Osjećam se odlično!' Uslijedilo je set fotografija s dočeka Nove godine, a u albumima su joj ostale i zajedničke slike s Draganom u danima sreće.

Navela je u svojem profilu da je u vezi, a među omiljenim filmskim likovima joj je negativka iz filma "Otrovna Ivy".

jutarnji.hr