Evo zbog čega se sve manje seksamo

Gotovo polovica ispitanika u dobi od 16 do 34 godine u krevetu provjeravaju poruke na svom smartphonu, tabletu ili laptopu, pokazuje istraživanje koje prenosi Daily Mail. Jedna od deset osoba u ovoj dobnoj skupini priznaje da to radi svaku večer.

Katie Toll iz konzultantske tvrtke Future Foundation koja je provela istraživanje, kaže kako za mnoge ljude vrijeme prije spavanja više nije vrijeme opuštanja.

'To je vrijeme za spajanje na internet.' Studija je pokazala da 68 posto osoba u dobi od 25 do 34 godine nikada ne isključuje svoje mobilne telefone, što znači da su uvijek dostupni i povezani.

Brojke koje ponudilo ovo istraživanje ističu kako tehnologija sve brže ruši granice između posla i doma. Istraživanje je također pokazalo da jedna od četiri zaposlene osobe u Velikoj Britaniji zbog posljedica ekonomske krize radi više sati, a 14 posto ih ima radne vikende.

Future Foundation tvrdi da će Britanci u prosjeku do 2020. imati pristup na 6,5 uređaja.

'To je pomak koji nameće pitanje: je li tehnologija neprijatelj romantike i hoće li sveprisutni pametni telefoni i Facebook postati najčešći navedeni razlozi razvoda', kaže glasnogovornik Future Foundation.