Dubrovnik: Uhvatio ih kako se seksaju ispred katedrale

Slavni pjevač je u razgovoru s novinarima otkrio je i kako na svoje oči vidio i par kako se seksa na stepenicama ispred katedrale.

Ibrica Jusić je, nakon jednog koncerta na svojim skalinima, sa psom šetao gradom kada je uočio dva mladića od kojih je jedan nosio prepoznatljivu zastavu s natpisom Libertas. 68-godišnji pjevač nije oklijevao krenuti za njim.

'Onda sam ih pratio. Kad su vidjeli da ih pratim, počeli su ubrzavati, pa sam počeo i ja ubrzavati. Onda su oni počeli trčati pa sam i ja u mojim godinama počeo trčati, vratio sam se 40 godina unatrag. Tako smo se natjeravali jedno 15 minuta u staroj gradskoj jezgri i onda sam ga zaustavio u staroj gradskoj luci', prepričao je Ibrica.

Uz pomoć jednog zaštitara, Ibrica je mladića zadržao do dolaska policije koja je zastavu vratila Dubrovačkim ljetnim igrama. Kaže da ovo nije jedini eksces mladih turista kojem je nazočio u posljednje vrijeme.

'To što rade i kako se ponašaju, to je antiturizam. Na svoje oči sam vidio kako se dvoje seksaju na portamentu, ulazu u Katedralu. Drugi dan vidite tri Australca svaki uz svoj stup Kneževog dvora kako mokre po njemu", kaže Ibrica.

Dubrovački kantautor smatra kako bi svi građani trebali nešto učiniti da bi se ovakvo ponašanje zaustavilo.

'Ovo što sam napravio smatra čisto građanskom dužnošću s obzirom koliko volim svoj grad i nije bilo uopće dileme uletiti ili ne uletiti. Kao što je Walter branio Sarajevo, ja sam branio Dubrovnik", zaključio je Ibrica Jusić.