DRAGI SINE: Ovo je jedini razlog zbog kojeg bi se trebao oženiti

DRAGI SINE: Ovo je jedini razlog zbog kojeg bi se trebao oženiti
"Dragi sine,

čini se kao si jučer kakao u pelenu, a danas smo već došli do toga da pričamo o seksu.

Ipak, prije nego što se bacimo na temu seksa, želio bih ti objasniti neke stvari o braku. Točnije, želim ti otkriti jedini dobar razlog zbog kojeg bi se trebao oženiti, a koji će ti pomoći da shvatiš sva ostala područja pa i seks.

Vjerojatno ćeš se jednog dana poželjeti oženiti, a lako bi se moglo dogoditi da to učiniš iz pogrešnih razloga. Jedan od njih je svakako i ideja o tome da će te brak usrećiti. Nikada nemoj to raditi jer to je siguran put prema razvodu.

Postoje divni brakovi, a oni opstaju iz jednog jedinog razloga, a to je ujedno i jedini razlog zašto bi se netko trebao oženiti: svakodnevno i međusobno žrtvovanje vlastitog ega.

Ja ego doživljavam kao dio koji štiti moje srce. Svi smo mi rođeni s dobrim srcem, samo što je ono ponekad u opasnosti kada nam se, na primjer, netko ruga i tada osjetimo potrebu da ga zaštitimo.

Kako starimo, naš um stvara "štit" oko našeg srca kako bi nas poštedio svih negativnih utjecaja. To je sasvim normalno i događa se svima.

Kada smo mlađi, taj most služi da se obranimo od neželjenih gostiju u našim srcima. S vremenom pak shvatimo da je napad najbolja obrana. Počinjemo napadati druge, biti grubi, a zapravo se branimo od toga da nas netko ne povrijedi. Ponekad je to ključno za preživljavanje u okrutnom svijetu, ali u većini slučajeva ipak nije.

Tako se brane svi - i muškarci i žene. Oružja se malkice razlikuju, ali je poanta jednaka - bojimo se da nas netko neće zavoljeti i na taj se način branimo od patnje. I tu se javljaju potencijalni problemi u braku.

Ako misliš da je tvoj ego bitan za opstanak u braku, gadno se varaš. Pravi muškarca zna kada treba smanjiti brzinu i ostaviti ego po strani. Ista stvar vrijedi i za žene.

Dakle, koja je tajna sretnog braka? Udati se ili oženiti nekoga tko ulazi u brak iz tog istog razloga.

Ukratko, oženi onu koja je spremna krenuti u ludu avanturu sa svim usponima i padovima koje će savladati s tobom. I samo, jedino, isključivo s tobom.

Ja sam svoje rekao.

Tata"

Huffington Post/Magazin.hr