Dovedite svoju tehniku ljubljenja do savršenstva

Ono smanjuje anksioznost i stres, podiže samopouzdanje, snižava razinu kortizola, sagorijeva kalorije, stvara endorfine koji su 200 puta jači od morfija...

Poljupci su predivna stvar, jedino je žalosno što umijeće ljubljenja gubi na popularnosti. To barem tvrde nova istraživanja. U duljim, a čak i u kraćim vezama, ljubljenje sve brže gubi na važnosti. Parovi se, kažu znanstvenici, sve manje ljube, u današnje vrijeme puno je veći naglasak na seksu.

Nemojte to dozvoliti u svojoj vezi, jer će vam ljubljenje pomoći izgraditi bolju povezanost i intimnost. Osim toga, slina sadrži seksualni hormon testosteron koji pojačava libido. To pak znači da što se više ljubite to ste spremniji za seks i to će vam intenzivnije seksualno iskustvo biti.

Bez obzira na to ljubite li se malo ili puno, dobro ili malo manje dobro - uvijek možete poboljšati svoju tehniku ljubljenja. Zato vam donosimo nekoliko savjeta koji će vam pomoći začiniti poljupce, a možda i doživjeti i savršeni poljubac:

Dodajte novitete

Dakle, imate četiri usnice i dva jezika među vas dvoje, pa budite kreativni! Isprobajte "usisavanje" - nježno ljubite njegovu gornju usnicu, dok on lagano gricka i siše vašu donju usnicu, a zatim se zamijenite. On će pokušati staviti svoj jezik u vaša usta, ali mu nemojte dozvoliti... barem ne još. Pričekajte da se on malo napali, i tek tada dozvolite jezicima da istražuju usnu šupljinu - zube, unutarnju stranu obraza, jezik... Naizmjenični osjeti čvrstih glatkih zubi, mekanih i vlažnih ustiju probudit će vam sve osjete.

Zasladite stvar

Mickey Rourke i Kim Basinger znali su što rade u filmu 9 i pol tjedana, kad su polugoli u kuhinji jeli jagode i strastveno se ljubili. Pojedite jednu jagodu prije poljupca (sada im dolazi i sezona); jagode će aktivirati receptore za slatkoću u ustima, pa kada se poljubite ukusna svježina jagoda dat će poljupcu sasvim novu razinu, nove osjete i okuse.

Sami stvorite trnce po tijelu

Prije poljupca usne namažite balzamom koji sadrži mentol, ili preko usana pređite navlaženim mentol bombonom. Mentol aktivira receptore za hladnoću, a kada se oni kombiniraju s njegovim toplim dahom i njegovom blizinom - osjetit ćete trnce sve od usana do genitalija. Zanimljiva je i kombinacija poljupca i šampanjca, pješunavog vina ili gaziranog soka - mjehurići će pucketati, oboje vas škakljati i onda nestati.

Isprobajte nešto malo grublje

Malo boli može običan poljubac pretvoriti u seksipilan poljubac nabijen elektricitetom. Endorfini koje tijelo proizvodi za vrijeme ljubljenja u prirodni "lijek" protiv boli, pa slobodno možete biti malo grublji. Uz to, kada čvršće pritisnete određene dijelove tijela, krv jurne u njih i ondje povećava osjetljivost kože. Zato isprobajte malo strastveniji i grublji poljubac - uhvatite ga sa stražnje strane vrata i lagano povucite prema sebi - stalno zadržavajući pogled očima. Kad vam se usne sretnu polako postajte agresivniji i dozvolite strastima da se razuzdaju. Grickajte ga za donju usnu i lagano je povlačite zubima, grublje ga ljubite, s noktima mu prijeđite preko vrata (kao s grabljom) - ali ne pregrubo; možete ga i lagano začupati za kosu straga. Grublji poljubac može biti veoma erotičan - pa ga svakako uvrstite u svoju rutinu.

Dovedite ga do ruba

Do ruba ćete ga lako dovesti poljupcem koji simulira seks, od predigre do penetracije. Počnite s nježnim i senzualnim poljupcem. Jezikom mu lagano pređite preko usana, a zatim mu jezikom istražite i unutrašnjost ustiju - polagano i erotično. Postepeno ubrzavajte i pojačavajte ritam i intenzitet poljupca - sve brže milujte njegov jezik svojim, a zatim, dok se stvari malo zahuktaju, prodirite u njegova usta jezikom - kao i kod penetracije za vrijeme seksa. Jedno drugom sišite jezik i usne, naizmjence mijenjajući brze i spore pokrete, kao i kod oralnog seksa. Ovo će vas definitivno oboje dovesti do ruba.

Zapamtite zbog čega su poljupci važni

Čak i ako vam od poljupca s partnerom ne zaklecaju koljena, to je u redu. Ljubljenje je fizička manifestacija toga koliko vam je stalo jedno do drugog. To je način da jedno drugom, bez riječi, pokažete koliko vam je stalo. I zapamtite da je ljubljenje način na koji ćete se još više zbližiti s tom osobom - a to pak znači da bi i poljupci trebali postati bolji. Isprobajte neke od ovih tehnika koje smo spomenuli, možda i one upale!

zena.hr