Djevojke brutalno izudarale učenicu koja je nepomično sjedila za klupom, a ostatak razreda skandirao i pljeskao

nasilje, vršnjačko nasilje
...‘Mileta Nikolić' u Aranđelovcu, na kojoj je jasno prikazano kako učenice za vrijeme malog odmora šamaraju svoju školsku kolegicu koja nepomično sjedi za klupom, piše Kurir.rs.

Više od 20 srednjoškolaca udarce je promatralo uz pljesak i uzvike, a samo jedan od njih pokušao zaustaviti iživljavanje i otišao sve prijaviti profesorima.

Djevojka se pokušala zaštititi stavljajući ruke preko lica, ali je glas koji se čuje na snimci zagrmio: 'Spusti ruke dole, je l' ti jasno?!'.

Kolektiv Tehničke škole ‘Mileta Nikolić' nasilje je osudio te poručuju kako su o slučaju već obaviještene sve nadležne institucije, od MUP-a, Centra za socijalni rad do Školske uprave u Kragujevcu.

Majka pretučene 15-godišnje B.N. za Kurir je ispričala kako je njezina kći tog dana iz škole došla crvena lica i nije željela priznati što se dogodilo.

- Ubrzo mi je njen prijatelj poslao poruku da je maltretiraju i da odem u školu. Tako sam sve saznala. Kći mi je ispričala da to nije jedino mučenje. Bacali su joj jaknu u kantu za smeće, izbacivali su joj školsku torbu kroz prozor učionice, gađali je kestenjem - ispričala je majka tinejdžerice.

Sve sudionike i svjedoke ispitala je policija, a majka djevojke koja je udarala B.N., kazala je kako njena kći nije kriva.

- Nitko nije spomenuo što se događalo u toj školi u prvih mjesec i pol. Priča se da je ta djevojčica koju su tukli prethodno napravila u Photoshopu slike svih iz razreda, i moje kćeri isto, na kojima su prikazani goli. Stajali su i natpisi: ‘Pušim za 150 eura'. To je strašno... Za mene je kriv cijeli razred. Ja sam odmah zvala roditelje pretučene djevojčice da pitam kako je, i ispričala sam se i u svoje i u kćerino ime, kazala je majka djevojke za Kurir.rs i dodala kako ne bi voljela da čitav slučaj završi na sudu.

S druge strane, majka napadnute djevojke kaže kako nije istina da je njena kći napravila te fotografije.

- Moja kći je dala prijateljici svoju šifru za Facebook. Nakon toga je ta djevojčica šifru podijelila razredu, pa je pitanje tko sad koristi taj profil, jer mi mu ne možemo više pristupiti. Upravo s tog profila su se pojavile sporne slike, ali one nemaju nikakve veze s mojom kćeri - rekla je za Kurir.rs.

Iz škole su osudili nasilje i kazali kako ih je slučaj duboko potresao te da su pokrenuli internu istragu i obavijestili MUP kao i Centar za socijalni rad.

Upravo ovaj događaj u Srbiji je ponovno je potaknuo rasprave o vršnjačkom nasilju i maltretiranju, pošto ovo nije prvi slučaj zlostavljanja koji je procurio u javnost. Naime, Aleksa Janković iz Niša je nakon mjeseci stravičnog psihofizičkog zlostavljanja izvršio samoubojstvo skočivši s trećeg kata zgrade u kojoj je živio. Od tog je događaja prošlo šest godina i još nitko nije odgovarao.