Djevojka krenula raditi na moru i završila u paklu prostitucije

Djevojka krenula raditi na moru i završila u paklu prostitucije
Nije prošlo ni mjesec dana, a gazda mi je ponudio da plešem na turističkom brodu koji isplovljava noću. Pristala sam i otad počinje pakao u mom životu, priča Novosađanka M. B. za 24sata.rs koja je umjesto ljetovanja i sezonskog posla - završila u lancu prostitucije.
M. B. kaže da je očekivala da će dobiti nepristojnu ponudu, ali ju je zaprepastilo što nije imala izbora.

- Pored mene na brodu je bilo još pet djevojaka, a jedino što sam mogla u tom trenutku uraditi jest skočiti s broda i plivati do obale koja se nije nazirala. Ostale djevojke znale su što ih čeka. Bila sam sama i bez mogućnosti da se iščupam iz svega toga. Nakon te noći, gazda mi je kupio novu garderobu, šminku i prebacio me u drugi smještaj. Nikuda nisam išla sama, međutim nakon 20 dana uspjela sam nazvati prijatelja i zamoliti ga za pomoć. Izvukao me je tako što je prijetio da će sve objaviti u medijima. Tako sam se vratila u Srbiju, ali i dalje me strah, priča M. B.

Većini djevojaka koje odlaze u Crnu Goru i završavaju u lancu prostitucije veoma je teško ući u trag, jer one najprije odlaze u turistička mjesta raditi kao konobarice, plesačice ili hostese.

- Svi poslovi koji se nude djevojkama na prvi pogled nisu neobični. Djevojke mjesec dana rade kao konobarice, da bi im nakon toga vlasnici lokala ili neki drugi muškarci iz njihovog okruženja kupovali odjeću ili ponudili bolji smještaj. Nakon toga, djevojka upada u dužničko ropstvo, jer nema novca kojim bi platila sve to što je dobila i primorana je prostituirati se, kaže Aida Petrović iz nevladine organizacije Crnogorskog ženskog lobija za 24sata.rs.