Djevojčica šokirala roditelje: Mama želim veće grudi

...svoju, još maloljetnu djecu nekom estetskom operacijom, piše Blic.

U Njemačkoj se ovih dana povela velika diskusija u parlamentu, a poslanici nekolicine partija zahtijevaju da se zabrane plastične operacije maloljetnicima. Plastični kirurzi u Srbiji silikone ugrade 20.000 puta u tijeku godine, najčešće u grudi, usne, zadnjicu, obraze, a iako sve više silikona odlazi u dijelove tela maloljetnih, ili jedva punoljetnih djevojaka, to je i dalje tabu u Srbiji.

Sugovornica Blica kaže da je dugo ubjeđivala roditelje.

- Roditelji su mislili da će ta želja da me prođe, ali nije, bivala je sve jača, jer sam jedina u društvu imala male grudi. To zvuči nebitno, ali nije bilo, razvila sam mnogobrojne komplekse, nosila široke majice, zatvorila se u sebe. Prošle su dvije godine od ugradnje silikona, sretnija sam, samo se s vremena na vrijeme uplašim eventualnih komplikacija sa silikonima – priča K. L. (19).

Danas mnoge djevojčice žele da budu seksi i poželjne, da kao i njihovi idoli već kao djevojčice započnu karijeru na nekoj od svjetskih modnih pista, na filmskom platnu ili u glazbenoj industriji.

Doktori tvrde da žene, kada je ljepota u pitanju, ne znaju za krizu i da među njima ima i onih koje podižu kredite da bi dobile proporcije kakve žele, a dodaju da sve češće to rade i zbog svoje maloljetne dece.  Mnoge djevojke vrše svakodnevni pritisak na roditelje da im plate estetsku operaciju i sve češće uspjevaju da ih ubjede da im je to nepohodno za normalno funkcioniranje u “surovom svijetu”. Na listi poklona kojima roditelji časte svoje kćerke sve je više prćastih nosića, većih grudi ili usana.