FOTO  Deset najpoznatijih starleta sa prostora ex-YU

Uglavnom je to mlada i perspektivna glumica, zvijezda u usponu.

Međutim, ustaljeno korištenje ovog pojma u našim jezicima odvuklo ga je od pravog, izvornog značenja. Na engleskom se ove djevojke zovu "starlet", dok hrvati imaju originalan naziv - "posvuduše".

Malo je starleta koje su rođene u bogatim obiteljima. Kod nas skoro i da nema takvih primjera. One koje se ne udaju za bogatog muža, a dobiju medijsku slavu, obavezno snimaju glazbene projekte ili postaju glumice. Dakle, starlete u regiji imaju i alternativna zanimanja, najčešće su voditeljice, pjevačice, manekenke i šatro glumice. Golišave fotografije su obvezne u karijeri jedne starlete, dok im je izgled na brojnim događajima, koje ne zaobilaze, više nego provokativan.

Soraja Vučelić

Soraja je porijeklom iz Crne Gore, a godinama živi u Beogradu. Sudjelovala je u realityju "Veliki Brat", čime je postala poznata široj javnosti. Ove godine ponijela je titulu Playboy zečice godine na izboru koji se prvi put organizirao u Srbiji. Očekuje je put na Filipine, gdje će predstavljati Srbiju na izboru za "Playboy djevojku godine" i druženje s Hughom Hefnerom.

Nives Celzijus

Nives Zeljković poznatija pod umjetničkim imenom Nives Celzijus kao pjevačica je prvi put nastupila u spotu Mladena Burnaća "Ne zovi mala policajce", pa je odmah poslije toga snimila i svoj prvi album "Cura Moderna", s poznatom pjesmom "Gazim, gazim, pregazim" .

U to vrijeme tabloidi su je povezivali s mnogim srpski nogometašima i mafijašima što se do danas vodi kao "nezvanično". Živjela je iu Beogradu dvije godine i nakon povratka u Zagreb snimila je pjesmu "Na koljena" koja je postala hit. Pokazala je grudi za časopis "Playboy", udala se za hrvatskog nogometaša Dinu Drpića i 2008. godine je napisala knjigu "Gola istina". Nedavno je za pjesmu "Bijesna" snimila kontroverzni i izazovni spot koji je zbog neprikladnog sadržaja skinut s YouTubea.

Olja Crnogorac

Sa 16 godina prijavila se za izbor za Elitovo lice godine i ušla u finale, na iznenađenje obitelji. Poznata je po brojnim golišavim editorijalima i fotografijama za muške magazine. Karijeru voditeljice počela je na TV Metropolis, a kasnije je radila na prilozima za emisiju "Da pređemo na ti" na TV Pink. Sada je lice televizije Happy, na kojoj je prvotno vodila emisiju "Skandalozno", a sada i show "Ljubavni signali".

Stanija Dobrojević

Popularnost je stekla kada su njezine obnažene ukradene fotografije, na kojima se sama slikala u ogledalu, dospjele na internet. Postala je glavna tema internet diskusija mnogih foruma i društvenih mreža. Nedavno je pozirala obnažena za naslovnu stranu CKM magazina, a zatim je odnijela pobjedu na natjecanju za najljepšu "Playboy Golf djevojku". Time je osvojila lijepu svotu novca kao i put u "Playboy" vilu kod Hughaa Hefnera. U centru medijske pažnje Stanija se našla zbog ljubavne afere s nogometašem Gojkom Kačarom. Nakon toga bila je u vezi s nogometašima Vladimir Volkov i Ademom Ljajićem. Učesnica je ovogodišnjeg "VIP Survivora".

Jelena Mrkić

U žižu javnosti dospjela je objavljivanjem izazovnog spota "Doveče", koji je pun erotskih lezbijskih scena i koji je doživio veliku popularnost među muškom publikom. Inače, Jelena je sestra od tetke poznatije pop pjevačice Nataše Bekvalac. Poznata je i po svojim nastupima po Beogradskim splavovima i klubovima. Objavila je nekoliko singlova. Mediji su navodili da je bila u vezi s bivšim nogometašem Crvene zvezde Nikolom Trajkovićem. Učesnica je prvog Survivora sa poznatim ličnostima.

Nikolina Pišek

Nikolina je poznata hrvatska starleta i voditeljica, koja je u više navrata proglašavana najljepšom Hrvaticom. Novinarski posao učila je u HRT-ovoj emisiji "Glamour Cafe", nakon čijeg je ukidanja s Marijom Petreković vodila zabavnu emisiju "Shpitza".

Slikala se obnažena za magazine "Playboy" i "Klik". Odigrala je epizodne uloge u serijama "Luda ​​kuća", "Bitange i princeze", "Bračne vode" i "Najbolje godine". U Srbiji je postala poznata kao voditeljica glazbenog reality showa "Operacija trijumf". Također, odrecitovala je i stih u "duetu" "Idemo do mene" sa Sašom Kovačevićem, koji je predstavljao svojevrstan PR.

Anastasija Buđić

Anastasija, poznatija kao Stasy, članica je druge postave glazbene skupine "Models". U francuskom izdanju "Playboy" magazina kolovoza 2007. bila je na naslovnici i tako postala prva Srpkinja čija je slika objavljena na naslovnici ovog magazina. Također, sudjelovala je u drugom serijalu reality showa "VIP Veliki Brat" u Srbiji. Ona ne krije da se podvrgnula zahvatu estetske kirurgije kako bi dobila lijepe usne, grudi i nos. Sudjelovala je u prvom izboru za "Playboy" zečicu godine u Srbiji u kojem je izgubila od Soraje Vučelić. Kćerka je jednog od najpoznatijih paparaco fotografa, čuvenog Kobre.

Ava Karabatić

U žižu javnosti Avu su lansirali sudjelovanje u hrvatskom serijalu "Farma" i obnažene fotografije u magazinu "Playboy". Živi u Zadru, gdje studira književnost, latinski i talijanski jezik. Tamo je poznata i po skandalu da je ucjenjivala profesora na fakultetu, a svojim ekscentričnim ponašanjem po klubovima je redovito skretao pozornost na sebe. Avina velika želja je da se ostvari i kao glumica, ali i živjeti u Beogradu. Učesnica je drugog "Survivora" s poznatima, a već prvog jutra na Kostarci je pokazala svoje gole grudi.

Aleksandra Nakova

Aleksandra je proglašena za makedonsku "Playboy" zečicu čime je napravila proboj na medijsko nebo u svojoj zemlji. Nakon toga se obnažena slikala i za srpsko izdanje magazina CKM. Sebe smatra manekenkom, a ne starletom. Sudjelovala je u reality programu "Survivor Kostarika" iz kojeg je diskvalificirana zbog sukoba s drugom starletom - Stanija Dobrojević.

Nada Blondi Đukić

Nada Đukić je starleta koja je pažnju medija privukla aferama s brojnim nogometašima. U ekskluzivnoj ispovijesti za medije, Blondi je ispričala svoja iskustva s nekim od poznatih srpski sportaš i tada izjavila da joj je svojedobno jedan reprezentativac nudio 50.000 eura samo da bude s njim. Blondi je u Beogradu poznata kao Nada iz Bara, a po dolasku u srpskom prijestonicu bila je nerazdvojna sa Soraja Vučelić. Međutim, njih dvije sada čak ni ne razgovaraju.

Dnevni avaz