'Da sam bar znala ovih osam stvari prije nego sam došla'

putnik
Jedini problem je - odlučiti kuda ćete ići.

Kako kaže, Lijepa naša je odlično mjesto za otići bilo kad jer ima sve što možete poželjeti - plavo more, predivne gradove, mnogo krasnih nacionalnih parkova. Jedini problem je, kaže - odlučiti kuda ćete ići.

Kako je ona već posjetila Hrvatsku, donosi osam savjeta čitateljima lifestyle portala Her.ie za koje, kaže, želi da je znala prije nego je došla u našu zemlju.

1. Budite spremni za stjenovite plaže - u Hrvatskoj nema mnogo pješčanih pa morate imati odgovarajuću obuću.

2. Ne možete se kupati u svim nacionalnim parkovima - na Plitvicama je tijekom vrućina teško odoljeti da se ne bacite u vodu, a u NP Krka je kupanje dozvoljeno pa birajte što vam je važno tijekom odabira nacionalnog parka koji ćete posjetiti.

3. Ne provodite svo vrijeme u Splitu - preporučuje da se ode i na otoke poput Hvara, Korčule, Brača...

4. Ponesite kabanicu - Murray piše da vrijeme u Hrvatskoj nekad zna biti 'temperamentno' i da se ne iznenadite ako tijekom posjeta dan-dva svjedočite 'tropskoj oluji'.

5. Ne propustite Zadar - grad koji je manje turistički eksponiran od nekih ima lijepe povijesne crkve i katedrale, sjajne restorane i nezaboravan zalazak sunca.

6. Organizirajte si vlastiti 'Igra prijestolja' obilazak- ne morate plaćati skupe obilaske jer ćete većinu lokacija sa snimanja megapopularne serije vidjeti hodajući gradom i zidinama.

7. Nosite cipele u noćnom klubu - jer ne želite stati na poluugašene cigarete ili razbijeno staklo.

8. Pokušajte otići na festival - u Hrvatskoj se ljeti održava mnogo fantastičnih festivala poput Ultre, Hideouta, Sonusa...