BRUTALNO ISKRENO: Ovo je mojih pet pitanja za sve frajere koji žele seks bez kondoma

Ali to nije istina i zato želim postaviti nekoliko pitanja svim muškarcima koji misle da je OK seksati se bez kondoma", započinje svoje brutalno iskreno pismo čitateljica magazina Elite daily.

1. Razumiješ li uopće kako funkcioniraju spolno prenosive bolesti?

Je li jmoguće da si toliko glup? Ili još gore, da uopće nisi svjestan ili da ti jednostavno nije stalo?

Boli me briga ako ti je seks „bolji" jer ne nosiš kondom. Tvoje samopoštovanje je vjerojatno na nuli ako nisi zabrinut za klamidiju, hepatitis, herpes, HPV, HIV...

2. Što misliš o trudnoći?

Pretpostavljam da bi ti bilo svejedno ako umrem. Ali što bi se dogodilo ako bih zatrudnjela jer ti nisi htio staviti kondom, a tri godine kasnije bi ulicama skakutala mini verzija tebe? Bi li te onda bilo briga?

Većina mojih seksualnih partnera čak ni ne pita koristim li kontracepcijske pilule. Umjesto toga objašnjavaju mi da će biti pažljivi.

Vjerovali ili ne, pažnja nije toliko efikasna kao što mislite. Čak i da budete pažljivi, vi niste ti koji će se sljedećeg jutra probuditi brinući se o tome da li će dobiti iduću menstruaciju.

3. Je li ti uopće stalo do sebe?

Mogu razumjeti ako ti nije stalo do mene. Ali činjenica da si spreman sebe izložiti riziku i zaraziti se potpuno me zbunjuje. Naravno, ovo je samo jedno od pitanja koja si moraš da postaviti prije seksa.

Znam da možda izgledam "čisto", ali kako možeš znati da i jesam?

4. Zaista vjeruješ da 10 minuta zadovoljstva toliko vrijedi da ne razmišljaš o opasnim posljedicama?

Ne zanima me koliko ti je penis lijep. Ne zanima me to što smo oboje napaljeni ili koliko si vješt ljubavnik. Da li je bilo koji orgazam vrjedniji od zdravlja, važniji od života?

Sjajan seks moguć je i s kondomom. Ako se ja osjećam sigurno i opušteno jer ga nosiš, seks će vjerojatno biti još bolji.

5. Nadaš li se da ćemo šutjeti?

Možda su djevojke u prošlosti šutjele, pa misliš da možeš sve. Ne više. Ne želim šutjeti i mirno ležati dok ti ugrožavaš moje tijelo.

Priznajem, i ja sam donedavno šutjela. Ponekada se plašimo progovoriti jer smo uplašene ili ne želimo kvariti tebi doživljaj i uživanje.

Ali sada, ako ćemo se seksati, jasno i glasno ću ti reći da uzmeš kondom i staviš ga.

net.hr