Autocesta i tunel kroz Biokovo donijeli su Posušju uz Hercegovce i mladence iz Splita, Makarske

svatovi, hercegovački svatovi, Dalmacija, svadbe, svadba
Spominje se i jedan određeni postotak mladenaca koji dolaze iz Republike Hrvatske kako bi svoje svadbeno veselje napravili baš tu u Hercegovini. Slijedom tih informacija novinar ABCportala je razgovarao sa mladim i uspješnim ugostiteljem iz Posušja. On je Ivan Petric poznatiji kao Bagušić i vlasnik je poznatog i ponajboljeg svadbenog salona ovog dijela Hercegovine ali i Dalmacije.

Svadbeni salon Bagušić je tradicija duga tridesetak godina i Ivan ju je naslijedio od svojeg oca. Danas svoj ugostiteljski posao obavlja u dva salona i kroz godinu 'odradi' najmanje 130 svadbi. Novi salon koji je Ivan izgradio 2012. godine je reprezentativni ugostiteljski objekt namijenjen za proslavu svadbenih fešti kao i drugih veselja poput krizme, prve pričesti i sličnih vjerskih obilježavanja koje su također postale tradicionalne u smislu da ih se obilježava uz vjerski obred i na ovaj način. Salon je urađen na površini od 1200 metara kvadratnih i može primiti od 800 do 1000 gostiju, također i parking odgovara tom broju gostiju koji dolaze...

Željeli smo saznati jesu li svi ti natpisi u medijima točni i čime je Svadbeni salon Bagušić privukao toliki broj svadbi?

-Istina je da su ovi naši krajevi postali raj za svadbe. Ja mogu potvrditi da naš salon iz vikenda u vikend (petak, subota, nedjelja) već od Uskrsa pa evo do blagdana Svih svetih ima potpuno rezervirane datume za svadbene pirove. Uz naše domaće svatove iz Posušja, Širokog a tu ću spomenuti i naše Imoćane, velik je broj svadbi koje imamo iz Splita, Sinja, Makarske pa čak i iz Zadra. Jedna je ekipa iz Zadra tako nakon fešte i odmora sutra opet organizirano otišla u Međugorje pa su spojili skoro cijeli vikend u Hercegovini. Pitate čime smo ih privukli, sigurno je da se tu poklopilo niz stvari koje su dovele upravo do tog. Ja ću s ugostiteljske strane kazati da je najvažnija kvaliteta ponude, usluge i dakako cijena, međutim treba isto tako reći da je izgrađena cestovna infrastruktura u Dalmaciji poput tunela kroz Biokovo i autocesta, Posušje 'približili' Makarskoj na 30 minuta vožnje a Split manje od sat vremena. Sve to uz naš odličan meni po cijeni od 39 KM kao i sami salon u koji sam uložio više od dva milijuna maraka su pravi mamac za naše drage goste kako iz Hercegovine tako i iz Dalmacije. Gostima na raspolaganje nudimo i petnaest uređenih soba pa poslije pira neki od njih svakako ostanu odmoriti. Nije tajna da svima nudimo najbolju mezu, vrhunsku domaću janjetinu koju živu nabavljamo diljem Hercegovine i naša ekipa je priprema pred sami dolazak gostiju tako da je uvijek svježa na stolu. Na stolu su i sva naša vrhunska vina iz Hercegovine od gotovo svih hercegovačkih renomiranih vinara. Što se tiče popunjenosti rezervacijama one su već sad u vrlo visokom postotku, već tamo od 26.srpnja do blagdana Velike Gospe u 2016. godini imamo svaki dan barem po jednu rezervaciju. S obzirom na broj od 27 konobara koje imamo sigurno ćemo i dalje držati ljestvicu ponude i usluge na vrlo visokom nivou.- rekao nam je ma kraju ovaj mladi i uspješni posuški ugostitelj kojeg su neki s pravom prozvali kraljem 'svadbenog biznisa'.