9 bračnih pravila koje trebate prekršiti

U MOstaru sve više mješovitih brakova
Ne robujte svim bračnim pravilima, napravite svoja koja ćete prilagoditi sebi i suprugu

Zašto biste baš uvijek morali ići na odmor sa svojim bračnim partnerom ili izbjegavati svađe i prepirke pod svaku cijenu, jer se smatra da to šteti vašem odnosu? Neka nepisana pravila u braku nisu uvijek i najbolja.

Ne odlazite na počinak posvađani
Prepirke na kraju dana, kad ste već umorni i rastreseni, neće vas nikamo dovesti. Ne kaže se uzalud da je jutro pametnije od večeri, stoga je često bolje ostaviti razmirice za sljedeći dan, kada ćete ih lakše riješiti bistrije glave, smireni i odmorni.

Potpuna iskrenost

Istina ne samo da boli, nego je nekad jednostavno nepotrebna. Primjerice, detalji iz vaših bivših veza mogu biti manje ugodni vašem partneru, jer često dovode do usporedbi sa sadašnjom vezom, a usporedbe uvijek mogu dovesti do neželjenih rezultata.

Zajednički godišnji odmor
Ako vaš partner više voli aktivan odmor u planinama, a vi obožavate izležavanje na plaži, tko kaže da ne možete provesti nekoliko dana svatko na svom terenu? Naprotiv, privremena razdvojenost s vremena na vrijeme zdrava je za vezu. Naravno, to ne znači da svaki odmor trebate provoditi odvojeno, jer bi učinak mogao biti suprotan.

Svađe vode k razvodu
Prema istraživanjima, češće se razvode parovi koji se nikad ne prepiru, nego oni kojima je svađa blizak pojam. Stoga je bolje riješiti s partnerom pojedine teškoće koje vas muče, nego ih držati za sebe.
No pokušajte voditi 'zdrave' rasprave, bez optuživanja i izvlačenja 'prljavog rublja', jer će to donijeti nove probleme umjesto da riješi postojeće.

Roditelji prije svega
Bračni parovi nerijetko stavljaju svoj odnos na čekanje kako bi se posvetili isključivo djeci i bili što bolji roditelji. Time češće unazade međusobni odnos, nego što unaprijede odnos s djecom. Vaša djeca će se osjećati sigurnije uz roditelje koji imaju čvrst odnos i pokazuju međusobnu ljubav.
Stoga odvojite vrijeme isključivo za partnera, u kojem nećete razmišljati o računima i dječjim potrebama, jer ćete time doprinijeti i vašem braku i sretnijoj obitelji.

'Ne' odvojenim krevetima
Ako jedan od partnera ostaje dugo budan, ima probleme s nesanicom ili se ustaje vrlo rano, spavanje u gostinjskoj sobi nije nešto što trebate izbjegavati pod svaku cijenu. Naprotiv, dobar san je važan za vaš um i tijelo, a time i za brak.

Usklađivanje hobija
Ako se odričete aktivnosti koje volite samo zato jer ne možete zajedno uživati u njima, odričete se i svoje slobode i neovisnosti, zbog čega se s vremenom možete osjećati zarobljeno u braku.
Pokušajte pronaći zajednički hobi, kako bi istovremeno mogli uživati i u vremenu s partnerom i u slobodnoj aktivnosti koju volite.

Zaljubljenost traje zauvijek
Mnogi misle da je došao kraj kada nestane one iskre i osjećaja 'leptirića' u trbuhu.
Naravno da će početne zaljubljenost nestati, ali to ne znači da ste u vezi s pogrešnom osobom, jer ljubav se s vremenom temelji na povjerenju i predanosti, ne samo na privlačnosti koju osjećate u početnoj fazi svake veze.


Dosada je loš znak

Povremena tišina nije znak da je vašem partneru dosadno uz vas. Naprotiv, predvidljivost i rutina su uobičajene u svakidašnjem životu, pa tako i u braku. Nekada je lijepo i 'šutjeti zajedno', jer je i to dokaz povezanosti. A kako bi razbili svakodnevnu rutinu, uvijek možete organizirati piknik, izlet ili putovanje koje će oživjeti i svakodnevicu i vaš odnos.

izvor: zadovoljna.hr