6 znakova koji govore da nikada nećete biti bogati

BIH, poskupljenje, Federacija BIH, Sarajevo, pljačka, mirovine, računi, lopovluk, radnik, potvrda, plaća, BIH, znakovi, bogatstvo, Novac, trošenje
No, postoji šest stvari koje pokazuju jeste li uopće ‘materijal' za bogataša.

Previše ste orijentirani na štednju, a ne na zaradu

Štednja je ključna za građenje bogatstva, ali nemojte zaboraviti da morate i zarađivati. Uostalom, da biste uštedjeli, morate nešto i zaraditi.

Niste još niti počeli investirati

Jedan od najefikasnijih načina da zaradite novac je da ga investirate. Što ranije počnete, to bolje. Milijunaši godišnje ulažu 20 posto svog godišnjeg prihoda, i koliko su bogati ne ovisi o tome koliko će zaraditi, već kako će i gdje investirati svoj novac.

Zadovoljni ste sa fiksnom plaćom

Ljudima je uglavnom najvažnije da imaju stalni ugovor i fiksnu plaću, ali bogataši uvijek biraju da budu plaćeni po rezultatu svog rada i uglavnom su samozaposleni. Nije da ima nešto loše u fiksnoj plaći, ali ona je najčešće najsporiji put do bogatstva, dok je vlastiti posao uvijek puno brži način za boljom i većom zaradom.

Kupujete ono što si ne možete priuštiti

Čak ni najveći bogataši od svoje prve zarade ne kupuje luksuzne aute, već čekaju da se njihovo bogatstvo udvostruči ili utrostruči pa tek onda počinju trošiti ‘na veliko', navodi Business Insider.

Izađite iz zone komfora

Ako želite biti uspješni i bogati ponekad morate riskirati.

Ne znate što ćete s novcem

Koliko god zaradili, morate imate neki plan što želite s tim novcem. Bogati ljudi točno znaju zašto što žele i kako do toga doći.

express.hr