6 stvari koje trebaju znati djevojke s malim grudima

Zato se dame sa malim poprsjem ne snalaze baš najbolje sa odabirom grudnjaka, i često nose pogrešnu veličinu, ili neudoban veš. Zato pogledajte ovih šest stvari koje trebate znati prije nego što pođete u kupovinu grudnjaka.

1) DA, POTREBNA VAM JE PODRŠKA

Nasuprot ustaljenom mišljenju, ako nosite A ili B košarice, vašim grudima je svakako potrebna podrška. Male grudi rijetko kada dovode do jakih bolova u leđima, ali bez odgovarajućeg grudnjaka možete ubrzati opuštanje grudi. Iako se žene s malim grudima osjećaju kao da im nije potreban grudnjak (za razliku od onih sa pozamašnim poprsjem) na to treba gledati kao u investiciju u budućnost - žene sa malim grudima ne nose grudnjak za sadašnjost, već za buduće godine.

2) ŠIRINA MORA ODGOVARATI

Mnogo je bitije da vam grudnjak ne bude širok u obujmu, nego da vam odgovara dužina tregera, jer to možete namiještati. Kad probate grudnjak, on vam treba biti taman kada ga zakačite na prvu kukicu. Naredne dvije služe tome da se zateže, kako se grudnjak vremenom rasteže. Iako svi želimo udobnost, to ne znači da grudnjak mora biti labav. Trebale bi moći podići ruke, a da vam grudi ne ispadnu sa donje strane grudnjaka.

3) VELIČINA KOŠARE SE MIJENjA

S obzirom na to da se naša tijela mijenjaju, kao i na to da različiti brendovi proizvode drugačije veličine, nemojte misliti da ćete uvijek nositi istu veličinu.

Najbolja stvar koju možete uraditi, kako biste bili sigurni da vam grudnjak odgovara, jest da ga ne kupujete bez probanja. I pokušajte da na godinu dana odete u neku bolju radnju, gdje će vam profesionalci pomoći da odredite koja vam veličina treba.

4) NE MORATE NOSITI PUNjENE KORPE

Običan grudnjak bez ikakvog punjenja najbolje izgleda na ženama s malim grudima, zato se ne morate zamarati sa neudobno punjenim korpama. Ali, ako se ne osjećate najbolje zbog veličine svojih grudi, te ako volite kada one izgledaju malo veće, samo naprijed.

5) POTREBNO VAM JE VIŠE OD DVA KOMADA

Ako ste među onim ženama koje nađu nekoliko komada koji im odgovaraju, pa ih nose dok ne postanu neupotrebljivi, to bi trebale promijeniti. Optimalno bi bilo da imate 7-10 različitih grudnjaka, kako biste ih mogli svakodnevno mijenjati. Tako ćete osigurati da vam grudnjaci duže traju, jer će elastične trake imati vremena da se "odmore". Kako biste osigurali da vam grudnjak traje što duže, nemojte ga prati nakon svakog nošenja, već nakon što ste ga obukli dva do tri puta.

6) NAJBITNIJE - NOSITE ONO U ČEMU SE OSJEĆATE SJAJNO

Donji veš treba biti zabavan, a ne samo funkcionalan. Također, treba biti udoban, jer niko ne izgleda dobro ako cijeli dan ide okolo i namješta grudnjak. Zato zanemarite trendove, isprobajte 1.000 modela ako treba, i pronađite ono u čemu ćete se osjećati najbolje.

Cafe.ba