6 razloga zašto bismo trebali spavati goli

Ne samo da je to jako seksi, nego je i jako zdravo, kažu stručnjaci. Evo nekoliko razloga radi kojih biste trebali odbaciti pidžamu.
Dobro je za vaginu

Jennifer Landa, autorica knjige „The Sex Drive Solution For Women", kaže da je spavanje bez gaćica zdravije za vaginu. Iako je pojava bakterijskih infekcija normalna, toplo okruženje ponekad može pogoršati situaciju. Jedan od načina kako spriječiti infekcije je spavanje bez gaćica.

Spavat ćete bolje

"Iako možda volite da vam je toplo i udobno dok spavate, zdravije je spavati u malo hladnijem okruženju", kaže Lisa Shives koja vodi Upravni odbor National Sleep Foundation. „Vaša temperatura tijela postupno opada dok spavate, što je i prirodna tendencija tijela. Ali spavanje u pidžami i pokriveni debelim pokrivačem to može poremetiti", kaže Lisa.

Izgledat ćete privlačnije

Prema Natashi Turner, autorici knjige „The Hormone Diet", ako vam je tijelo pretoplo dok spavate, to ometa oslobađanje melatonina i hormona rasta - najvažnijeg hormona koji usporava starenje. „Kako vaša temperatura tijela pada, hormon rasta se oslobađa i radi na regenerativnoj magiji", kaže Natasha. A to pomaže da vam koža i kosa izgledaju prekrasno.

Izgubit ćete naslage na trbuhu

Ako spavate goli, spavat ćete čvršće, što omogućuje da razina hormona stresa (kortizol) pada kako se odmarate, održavajući vašu energiju i razinu gladi pod kontrolom, navodi Turner. Kada vam je san poremećen, kortizol će biti previsok i zato ćete se probuditi gladni i vjerojatno odmah dobro najesti.

Osjećat ćete se samopouzdanije

„Spavati bez ičega na sebi je odličan osjećaj", kaže Lisa. Osjećaj hladne plahte na koži može biti jako seksi. A ako se osjećamo seksi, povećava nam se samopouzdanje.

Imat ćete bolji seks

Landa kaže da je spavanje bez odjeće odlično za vašu vezu jer dodir kože o kožu povećava hormon oksitocin zaslužan za dobar osjećaj i osjećaj zaljubljenosti. „Spavanje bez odjeće potiče na seks, a seksepilnije veze su sretnije veze", kaže Landa. Osjećat ćete se opuštenije i raspoloženije za seks.

Izvor: Cosmopolitan.hr