5 grijeha koje ne smijete ponoviti!

Postoje stvari koje nije dobro raditi, ali ih unatoč tome - ruku na srce - činimo.
Pogledajmo dakle 5 najvećih grijeha u seksu i vezama koje bi bilo najbolje izbjeći:


1. Ne vraćajte se u krevet bivšega/bivše!


Vrlo čest postupak, no na žalost vrlo pogrešan... Seks s bivšim dečkom, mužem, ljubavnikom ili bivšim naprosto bilo kim naprosto je igranje vatrom, jer se u vama opet mogu razbuktati stari osjećaji, iako si to ne priznajete. Odličan seks vas može čak toliko zasljepiti da zaboravite na razloge zbog kojih ste se razišli i gurne vas u fantaziju o idiličnom odnosu s bivšim partnerom. Na svjetlo dana obično izbiju razmišljanja o tome kako bi bilo da se niste razišli ili kako bi bilo ponovno pokušati.

2. Nemojte distribuirati svoje gole slike!


Iako možda niste ljubitelj/-ica pornografije, fotografiranje u Evinom kostimu može vas potpuno uzbuditi. Ako to već učinite, pobrinite se da imate pristup do tih slika samo vi. Iako je majka priroda željela da svi budemo goli, naše društvo još nije spremno pozitivno prihvatiti vaše obnažene fotografije na internetu. Osim toga vaši bliski prijatelji i obitelj ne bi bili baš oduševljeni da u njihov internetski poštanski sandučić doputuje vaša gola slika, kao odraz osvete bivše/-ga, zar ne?

3. Ne glumite orgazam!


Iako vam se čini da ćete time partnera učiniti sretnijim, time ne činite ništa dobro. Zamislite što bi se dogodilo s njegovim egom, ako bi otkrio vašu glumu? A sa svakim odglumljenim orgazmom i svoje tijelo uvjeravate da je to sve što može dobiti, a time i sami sebi otežavate put do istinskih užitaka u krevetu.Nikada ne glumite orgazam. ni za vas - ni za njega to nije dobro. (photoXpress)

4. Ne šaljite mu/joj ljubavne poruke i pisma kada jednom prekinete!


Nije uzalud izmišljena riječ kraj! Ako ste odlučili raskinuti vašu vezu i otići dalje, to doista i učinite. Sa slanjem pisama i poruka samo se grčevito držite uspomena i ne činite ništa. A pored toga ćete morati ponovno proživljavati bol što ste ga možda već proživjeli. Nemojte si to dozvoliti. Dovoljno ste pretrpjeli, ne morate ponovno prolaziti kroz sve to.

5. Izbrišite kontakte bivše/g iz svih imenika!


Nakon što ste sve stvari bivše ljubavi pobacali u smeće, riješite se i telefonskog broja, iako će vam se to činiti besmisleno, jer ga ionako znate na pamet. A izbrišite također i različite “messenger” kontakte. Zašto je sve to toliko važno? Ako ste se razišli na vrlo emocionalan i težak način, svoju ćete nesuđenu ljubav teško samo tako zaboraviti. Mnogim ljudima upravo brisanje kontakata predstavlja veliki korak u zacjeljivanju osjećajnih rana, osobito ako i nakon prekida veze još uvijek imaju intenzivne emocije.  Tako već samo jedan poziv otežava prebolijevanje veze i produžuje vaše patnje. Razumije se, nitko ne kaže da je sve to lako učiniti, ali dugoročno to je najrazumniji način.

preuzeto sa: www.intimatemedicine.com.hr