3 iznenađujuće stvari koje se dogode kada prestanete piti gazirana pića

gazirana pića, štetnost, gazirana pića, gazirano piće, sokovi, sokovi, gazirana pića, zdravlje, gazirana pića, istraživanje, gazirana pića, istraživanja, masnoća u trbušnoj šupljini, organizam, gazirana pića, pretjerana konzumacija, gazirana pića, stvari, smršavjeti , jelo, hrana
1. Pojačat će vam se osjetilo okusa

Gazirani sokovi imaju snažnu aromu, a mjehurići iz napitka nagrizaju usnu šupljinu. Upravo zbog toga osjetila u usnoj šupljini postaju slabija. Nakon što izbacite gazirana pića iz svakodnevne rutine, posebno njihovu konzumaciju tijekom obroka, primijetiti ćete kako će hrana postati ukusnija, a okusi puno jasniji.

2. Bubrezi će lakše raditi

Bubrezi imaju vrlo važnu ulogu u našem organizmu. Osim što čiste tijelo od toksina, zaduženi su za regulaciju krvnog tlaka i razgradnju minerala. No brojni umjetni sastojci i aditivi koji se nalaze u gaziranim slatkim napicima teško su probavljivi te time opterećuju rad organa zbog čega se mogu javiti brojni negativni simptomi poput nervoze, glavobolja i migrena te umora i razdražljivosti.

3. Masne naslage će se početi topiti, a tijelo izliječiti

Iako je rijeć samo o napicima, ovi gutljaji mogu biti itekako kalorični i odgovorni za masne naslaga na vašem tijelu. Gazirana pića prava su kalorijska bomba. Istraživanje provedeno na velikom broju osoba koje svakodnevno konzumiraju gazirane sokove otkrilo je kako je ova navika usko povezana s pretilošću i gomilanjem masnih naslaga napodručju struka i trbuha, ali i opasnošću od visokog krvnog tlaka i triglicerida koji mogu dovesti do srčanih oboljenja i dijabetesa.

Izvor: zadovoljna.hr

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.