10 razloga zašto je super imati stariju sestru

starija sestra, razlozi

1. Uvijek je korak ispred. Utabala je put, prije vas prošla kroz sve zamke odrastanja i odnosa s roditeljima. Zna što ih ljuti, a što ostavlja ravnodušnima. Prava je majstorica u izvlačenju iz nevolja.

2. Njezin ormar je bolji od vašeg. Kada ste bili mali, vjerojatno vas je ljutilo to što stalno morate nositi staru odjeću svoje sestre. Tek u tinejdžerskim danima shvatimo kako je njezin ormar zapravo sjajan i da se u njemu skrivaju odjevni komadi koje bismo željeli nositi. Dugo je treba nagovarati na posudbu omiljene majice ili suknje, ali naposljetku ipak pristaje na to jer vam ništa ne može odbiti.

3. Iskrena je. Kada vam nitko drugi neće htjeti reći istinu, starija sestra uvijek je tu da vam sve iskreno kaže u lice jer ona jednostavno ne zna drugačije.

4. Možete učiti na njezinim greškama. Sve klasične greške koje radimo tijekom odrastanja odradila je prije vas, a vama je preostalo samo da učite na njezinim iskustvima.

5. Ona je vaša "putovnica" za izlazak u svijet. Skeptični roditelji dopuštaju večernje izlaske i odlazak na prve koncerte samo ako je starija sestra uz mlađu.

6. Zna kako vas dovesti u red. Svi ponekad bezrazložno dramatiziramo. I dok će naše prijateljice uglavnom pretrpjeti našu žutu minutu bez prigovora, starija sestra nema vremena za to. Ona će nas dovesti u red s par edukativnih rečenica u "sestrinskom" stilu.

7. Nikada ne osuđuje. Naravno da se uvijek ne slaže s vama, ali poštuje vaš izbor i vaše odluke te vas nikada ne osuđuje.

8. Uvijek je na vašoj strani. Bez obzira na sestrinske razmirice i svađe, u trenucima kada vam je potrebna njezina potpora, ona bezrezervno staje na vašu stranu, onako kako to samo sestre znaju.

9. Jedina vas može oraspoložiti u sekundi. Uz vas je od prvog dana, gledala vas je kako rastete i dobro zna što vas rastužuje, a što vam odmah može vratiti osmijeh na lice. Ponekad vam se čini da ima telepatske sposobnosti jer u pravom trenutku zna reči pravi stvar i oraspoložiti vas u sekundi.

10. Bez nje ne možete izdržati obiteljska okupljanja. Zajedno se dosađujete, udarate jedna drugu nogom ispod stola kada član obitelji po stoti put priča istu (ne)zabavnu anegdotu, uskačete u pomoć kada treba odgovarati na klasična pitanja o udaji i djeci.

Izvor: zadovoljna.hr