VIDEO  TEAM BUILDING Pogledajte kako su se relaksirali rukometaši Izviđača

HRK Izviđač
Izviđač CO

Rukometaši Izviđača sukladno planu šefa struke, trenera Tonija Čoline i Adisa Jakića, trenera za tjelesnu spremu, provode pripreme za nadolazeću natjecateljsku sezonu. Pripreme se obavljaju na sportskim terenima u Ljubuškom.

S radom se krenulo krajem srpnja (27.07.2020.), a krenulo se žestoko, spartanski. U prvoj fazi radilo se na podizanju opće tjelesne spreme, ali se nije zaboravio ni rad s loptom. Nakon fokusa na snazi i izdržljivost, prešlo se na drugu fazu u kojoj je dominantno težište bilo u radu na tehnici i taktici, ali i rad na tjelesnoj spremi nije izostao.

Sljedećeg tjedna, kreće sljedeća faza, kreću pripremne utakmice u kojima će se brusiti završni detalji i otklanjati eventualni nedostaci.

U ovom periodu mlada momčad „Skauta“ je odigrala jednu pripremnu utakmicu, iako nekompletni, bez Domagoja Alilovića, Mirka Mišetića i Ivana Miličevića u Bugojnu su bili uvjerljivi protiv Iskre te uvjerljivo savladali domaće rukometaše rezultatom 42:30, poluvrijeme 20:16.

Osim žestokog tempa i teških priprema vodi se računa i o relaksaciji, jer nakon napora svakako je potrebna regeneracija i opuštanje. Da se na sve misli, pokazalo je organizirano jednodnevno druženje, team building na rijeci Trebižat.

Sadržaj se učitava...

U organizaciji udruge "Tajna prirode", Adventure Trebižat, organiziran je kanu safari rijekom čiste i bistre vode s krivudavim tokom i laganim brzacima. Tijekom vožnji kanuom moglo se uživati u savršenom skladu rijeke i netaknute prirode koja ju okružuje.

Druženje je završilo s odbojkom na pijesku i zajedničkim ručkom na kupalištu „Božjak“.

Mada je još puno nepoznanica, momčad nastavlja s rado prema planu kojeg s obzirom na puno nove mjere i okolnosti korigira i podešava.
Početak sezone još uvijek nije definiran, mada se prije početka nove natjecateljske sezone treba odigrati razigravanje za opstanak u Premijer ligi, a pred „Skautima“ je i Završnica Kup-a, čiji termin i mjesto odigravanja još nisu utvrđeni.

Kako smo rekli pred „Skautima“ je dio u kome je fokus na igranju pripremnih, prijateljskih utakmica. S obzirom na korona krizu to je jako izazovan dio. Potrebito je provoditi sve epidemiološke mjere i upute što je jako zahtjevan i odgovoran posao. Sigurnost i zdravlje kao svih rukometaša i ostalih sudionika utakmice moraju biti u prvom planu.
Svakako pred „Skautima“ je izazovna i neizvjesna sezona, stoji u objavi na službenoj stranici RK Izviđač.