OKONČANA I RUKOMETNA PREMIJER LIGA BIH Poznat prvak te ekipe koje ispadaju u niži rang

rukomet
hercegovina.info

Današnjim zaključenim biltenom kojeg je predstavio delegat rukometne Premijer lige BiH Srđan Jović, nakon 18 odigranih kola, okončana je i rukometa sezona Premijer lige za muškarce 2019/2020.

Zbog nemogućnosti nastavka, gdje se kalendarski ne bi moglo odigrati sve s obzirom na mjere restrikcije izazvane nastalom pandemijom, stanje na tablici zaključeno je od trenutka kada se liga prekinula.

Tako je prvakom BiH proglašena ekipa Borca iz Banja Luke dok iz društva najboljih ispadaju Goražde, Iskra i Drina. Što se tiče završnice Kupa BiH, Final Four bi se trebao odigrati u rujnu, uoči početka sljedeće sezone. 

Nastup u Europi izborili su i drugoplasirana Gračanica te trećoplasirana ekipa Bosne iz Visokog. RK Izviđač zauzeo je petu poziciju.

Ova odluka će zasigurno izazvati burne reakcije, ponajprije ekipa koje ispadaju u niži rang s obzirom da ih je od opstanka u društvu najboljih dijelio svega jedan bod.

U Premijer ligu se sljedeće sezone vraćaju RK Krivaja (prvak 1. Lige FBIH - Sjever), RK Bosna Sarajevo (prvak 1. Lige FBiH - Jug) te RK Derventa (prvak 1. Lige Republike Srpske).

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.