ČERVAR Ukrao nam je onu loptu, je*o mu ja mater bezobraznu!

Lino Červar
PIXSELL

Hrvatska je izgubila u finalu Europskog prvenstva u rukometu u Stockholmu protiv Španjolske 22-20 nakon dramatične borbe u kojoj smo se vratili od četiri gola zaostatka pa u završnici ipak ispustili priliku da osvojimo prvo zlato.

A Lino Červar svu frustraciju i bijes iskalio je na time-outovima.

Gol Marina Marića u 19. minuti donio je Hrvatskoj najveću prednost u prvom poluvremenu finala rukometnog Eura protiv Španjolske (10-7), a onda je naš napad potpuno stao, prenosi 24sata.hr

Igor Karačić pokušao je iz daljine, nekoliko puta i Domagoj Duvnjak, ali nerezonski i Španjolci su došli na 10-10. Izbornik Lino Červar morao je zvati minutu odmora u 25. minuti iako je to mogao učiniti i ranije.

– Moramo ući unutra krvavih koljena i na glavu, borbeno. Kakav je to cipe-capa – vikao je Červar na time-outu na svoje igrače.

Seriju bez gola nije mogao prekinuti ni Duvnjak iz sedmerca, koji je promašio prvi put iz penala na prvenstvu, skinuo mu ga je Gonzalo Pérez de Vargas, a onda je u 30. minuti David Mandić iz kontre napokon stao na kraj crnoj seriji koja je trajala 11 minuta i 16 sekundi.

U nastavku je Červar opet u slično tonu galamio kad su Španjolci otišli na 16-12 u 36. minuti:

-Pa oni se se s 40 godina kreću, a mi stojimo! Deset godina ovo čekamo, a mi samo gledamo! Bacajte se na glavu, ajmo!

Kad je Igoru Karačiću oduzeta lopta zbog koraka krajem 59. minute u napadu u kojem smo mogli izjednačiti, Alex Dujšebajev zapečatio je pobjedu svoje reprezentacije, a Červar je posljednji put zvao time-out i frustrirano rekao igračima:

– Ukrao nam je loptu, je*o mu mater bezobraznu!

Mislio je, dakako, na makedonske suce Giorgija Načevskog i Slavu Nikolova koji su Karačiću oduzeli loptu. No sigurno oni nisu bili krivi za poraz…