PAPA UDJELJUJE POTPUNI OPROST Upitali smo fra Marija Knezovića što on znači i kome je namijenjen

masoni, fra Mario Knezović, Papa Franjo, Urbi et Orbi, molitva, potpuni oprost, fra Mario Knezović
Facebook

Papa Franjo večeras će pred praznim Trgom svetog Petra predvoditi Službu riječi, klanjanje Presvetom Sakramentu i udijeliti blagoslov ‘Urbi et orbi’, uz mogućnost primanja potpunog oprosta.

Nastavak je to molitve protiv pandemije koronavirusa. Prisjetimo se papa Franjo je na blagdan Blagovijesti pozvao vjernike da točno u podne mole molitvu Oče naš za prestanak ove pošasti koja je pogodila svijet.

Što zapravo znači večerašnji potpuni oprost i kome je on namijenjen upitali smo fra Marija Knezovića.

"Večerašnji potpuni oprost je za one koji su u pogibelji i ne mogu se ispovjediti. Znači za one koji su oboljeli od koronavirusa, liječnike koji skrbe za njih izravno ali i za sebe."

Što je sa sakramentom ispovijedi?

"Ako te osobe prežive i budu dobro, kasnije naravno moraju obaviti sakrament ispovijedi i ispovjediti svoje grijehe. Ovaj potpuni oprost se ne smatra osobnom sakramentalnom ispovijedi, nego je to oprost za one koji su izvanrednom času i smrtnoj pogibelji, oboljeli od koronavirusa te su izravno povezana s koronavirusom. Ponavljam ako ostanu na životu svi su kasnije dužni obaviti osobnu sakramentalnu ispovijed", kazao je fra Mario Knezović za hercegovina.info.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.