PROMO  Ljulja se temelj na kojem počiva vaša ušteđevina

zlato koronavirus
PR

Korona virus diljem svijeta prouzročio je opasnu nestašicu o kojoj nitko ne govori i o kojoj se vrlo malo zna

Širenje korona virusa diljem svijeta nije donijelo samo strah i neizvjesnost, nego i nestašice.

Najprije su s polica nestale osnovne živežne namirnice. I police s higijenskim proizvodima bile su gotovo u potpunosti ispražnjene. Dogodila se i nestašica osnovnih medicinskih potrepština.

Međutim, na globalnom se tržištu dogodila još jedna žestoka nestašica, o kojoj se vrlo malo govori i zna. Ta je nestašica u mnogim pogledima potencijalno opasnija od nestašica o kojima svi pričamo.

Rijetki pojedinci shvaćaju da su plemenite kovine temelj vrijednosti američkog dolara, eura, švicarskog franka, britanske funte i svih drugih valuta.

Zlato i srebro predstavljaju dobro skrivene stupove, nosače povjerenja u inače bezvrijedan papirnati novac.

Monetarni stručnjaci gotovo jednoglasno se slažu da bi zlato i srebro preuzeli ulogu novca, ako bi većina građana izgubila povjerenje u papirnate valute.

Ono oko čega se stručnjaci ne slažu jeste kolike su šanse se to dogodi.

Mnogi tvrde kako su izgledi za to smiješno mali.

No, postoje i oni koji su ozbiljno zabrinuti, jer se boje da bi korona virus mogao ne samo znatno naštetiti svjetskom gospodarstvu, nego bi mogao u ponor povući i vodeće svjetske valute.

zlato koronavirus

Zabrinuto mnoštvo pokupovalo zlato

I upravo su ti zabrinuti ljudi prouzročili jednu od najžešćih nestašica zlata i srebra na svjetskom tržištu u suvremenoj povijesti.

U ožujku i travnju ove godine sve što se od zlata i srebra moglo naći na tržištu bilo je pokupovano. Nove zalihe nisu bile dobavljive kod proizvođača. Može se reći da su se plemenite kovine sakrile od očiju javnosti.

Istovremeno je cijena zlatu enormno porasla. U svega nekoliko tjedana, cijena je skočila za više od 20 posto!

Zašto? Zlato i srebro sigurna su luka za našu imovinu u doba krize i nezvijesnosti. A korona virus prouzročio je jednu od najvećih zdravstvenih kriza u povijesti čovječanstva.

Na sreću, stanje na svjetskom tržištu plemenitih kovina počelo se lagano normalizirati. Zato je sada pravi trenutak za kupnju zlata i srebra, te osiguranje vaše ušteđevine.

Zlato u Hrvatskoj kupi i pohrani

Građani Bosne i Hercegovine, na žalost, ne mogu kupiti zlatne poluge i zlatnike po konkurentnim cijenama na području svoje države. Naime, za razliku od zemalja Europske unije, u Bosni i Hercegovini porez na kupnju tih proizvoda iznimno je visok. Nasuprot tome, u Hrvatskoj i drugim zemljama Europske unije, porez na kupnju investicijskog zlata se uopće ne plaća.

Zbog toga građani BiH sve više dolaze u Hrvatsku kako bi kupili i pohranili zlatne poluge u toj zemlji, ali i u drugim sigurnim zemljama poput Švicarske, Austrije i Njemačke.

Tvrtka Tetragram projekt vodeći je distributer investicijskih poluga i kovanica od zlata i srebra u Hrvatskoj, ali i u regiji, koja nudi pohranu kupljenog investicijskog zlata ne samo u Hrvatskoj, nego i u spomenutim zemljama bez potrebe odlaska do njih.

Budući da je epidemija diljem Europe, pa tako i u Hrvatskoj, ponovno buknula, pitanje je neće li se nestašica zlata i srebra kao sredstva zaštite imovine opet dogoditi.

Stoga požurite i parkirajte barem dio svoje imovine u dokazanu trajnu vrijednost.

Više informacija na www.plemenit.hr ili na telefon +385 1 236 5857.