Zapad Odgovara: IRAN NESNOSLJIV

 New York -  Zasjedanje najviseg tijela Ujedinjenih Naroda u New York-u je planirano kao prekretnica u borbi za spasavanje covjecanstva. Uz svu dobru volju "velikih i malih"  i zelju za napredkom u nastojecoj borbi sa klimatskom kataklizmom, kolektivno su ostali uskraceni potpunog pogotka zahvaljujuci Iranu i donekle Libiji.

  Predsjednik Irana Mahmoud Ahmadinejad je po tko zna koji put uspio naljutiti Zapad. Ovaj put ne kao izaslanik volje naroda Irana, nego radije kao covjek krvavih ruku, nakon zla pocinjenog nad narodom Irana oko ishoda lipanjskih izbora. Kao takav nije imao puno prostora za gresku. Prve rjeci su bile zahvalnice Visim Silama, a odmah nakon toga pocele su anti izraelske denuncijacije, sto je ovaj put odgovoreno demonstrativnim napustanjem prostorije od strane pobornika Zapadne Civilizacije. 

Grupu zemalja koje su ustale u znak protesta su predvodili Francuzi, praceni delegacijama Njemacke, Engleske, Italije, Australije, U.S.A, Kanade, Danske, Madjarske, Argentine, Novog Zelanda i Costa Rike. Izrael, kao sto je bilo ocekivano i razumljivo, nije zelio biti prisutan neovisno o sadrzaju Ahmadinejadovog govora. Europljani su akt imali pripremljen i koordiniran samo se cekala greska govornika, a on im je odmah ucinio uslugu pocevsi sa njemu uobicajenim demoniziranjem Izraela.     

Za slag na ovu "debakl tortu" pobrinuo se Libijski premijer, Moammar Gadhafi koji je svoj prvi govor pred UN produljio sa predvidjenih 15 minuta na 96 minuta, koje je proveo u isjeckanom govoru sa gomilom rukom ispisanih papirica koje je aranzirao ispred sebe kao dijelove govora. Bilo je stanki, gubljenja teme, cak i bacanje cartera UN-a koje je nazvao nepotrebnim, nemocnim i pozvao na reformu ! Za takav debi treba petlja !

Ovakav bizaran rasplet se mogao naslutiti kada je Gadhafi prozvan da izadje na binu od strane svog sunarodnjaka i predsjednika asemblija Ali Trekija, koji ga je predstavio kao "KRALJA KRALJEVA",  sto je ovaj docekao sa smijeskom na usnama valjda ocekujuci aplauz koji se sporadican jedva cuo. Ovo sve se odigralo dan nakon sto je isti Gadhafi imao sukob sa vlastima i bespravno podigao sator, koji bi mu sluzio kao prebivaliste, u basti "dvorca" koji je inace u vlasnistvu Donald Trump  korporacije u gradicu Bedford-u u Westchester County-ju 30 minuta sjeverno od Manhattan otoka, inace najbogatijoj opcini u U.S.A.   

 Bilo kakav nastup Nasih ili "nasih" nebi uspio nadmasiti pobornike Istocnjacke Civilizacije, mada ce se objaviti u zasebnim clancima na portalu Hercegovina.info koji prvi objavljuje ovu vijest.