U Čitluku pričaju da će Pepi opet protiv Radišića, al' u njegovoj stranci kažu da to za sada nije plan

Pero Barbari Pepi
Pero Barbarić / Facebook

Tko će ići u utrku s postojećim HDZ-ovim gradonačelnicima u Hercegovini, još se pouzdano ne zna, i na razini je govorkanja. Primjerice, u Čitluku se priča da bi u utrku s načelnikom Marinom Radišićem ponovno mogao Pero Barbarić, koji je na lokalnim izborima 2016. bio kandidat Hrvatskog saveza HKDU-HRAST-HDZ1990 i osvojio solidan broj glasova – 3303, odnosno 896 glasova manje od aktualnog načelnika.

Međutim, kako hercegovina.info saznaje, u HKDU HRAST trenutačno nema nikakvih planova i naznaka da bi se to moglo dogoditi. S druge strane iz Devedesetke su nam potvrdili da će u Čitluku imati vlastitog kandidata.

"Na ove izbore izlazimo samostalno. Kao što i sami znate, to ćemo činiti svugdje gdje su Hrvati u većini", kazao je ispred općinskog ogranka Devedesetke, Ivan Odak. Na pitanje o tome tko će iz redova njegove stranke biti kandidat za načelnika Odak je istaknuo da za sada to ne može otkriti, jer još nije vrijeme za to.

Podsjetimo, Marin Radišić (HDZ BiH) kratko je načelnik Čitluka, prije njega godinama je tu dužnost obnašao Ivo Ino Jerkić.