Općina Stolac se žalila na rješenje o rušenju križa i križnog puta

Stolac
Facebook

Općina Stolac uputila je žalbu federalnom Ministarstvu prostornog uređenja protiv rješenja federalnog građevinskog inspektora Senada Smaića, da se uklone postamenti križnog puta i križ u Stocu, potvrđeno je za hercegovina.info iz Općine Stolac.

O detaljima žalbe za sada nisu željeli govoriti.

Ono što je pak za sada izvjesno jeste da su žurno postupajući u ovom predmetu federalni inspektori napravili niz omaški. Jedna od njih je i da su ušli na teren županijskih inspektora, koji su nadležni za nadzor u drugoj zoni zaštite, gdje su većim dijelom betonska postolja za križni put. 

Križni put je dobio zeleno svjetlo Zavoda za zaštitu spomenika HNŽ, te smo i njih pitali kako federalni inspektori mogu postupati u drugoj zoni, koja nije u njihovoj nadležnosti, a odgovor očekujemo. 

I federalne inspektore pitali smo jesu li postupali po pitanju najmanje šest objekata koji su bez dozvole, a koje nisu gradili Hrvati, a gdje se ne radi samo o džamijama, nego i o ugostiteljskim objektima, kućama, spomeniku borcima, u samom središtu Stoca, a za sada šute. 

U Federaciji BiH postoje samo dva inspektora koja djeluju po prijavama na objektima koji su u zaštićenim zonama, ispričao nam je telefonski gore spomenuti inspektor, pravdajući se da ništa ne stižu. Unatoč tome, žurno su stigli u Stolac i donijeli rješenja, koja su zavatrila miran život u gradiću na Bregavi.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.