LJUBUŠKI Ovo su tri kandidata za novog gradonačelnika

Ljubuški, gradonačelnik
Ilustracija

Nakon 16 godina Ljubuški će u studenom dobiti novog gradonačelnika. Nevenko Barbarić nakon četiri odrađena mandata na mjestu čelnog čovjeka grada, otišao je u Hrvatski sabor, iako je svoje povlačenje za hercegovina.info najavio još i puno ranije, kazavši kako je vrijeme za mlade ljude.

Upravo je na njegovu poziciju za v.d. gradonačelnika, po odlasku Barbarića u Zagreb, preuzeo mladi Vedran Markotić. Iako se za Barbarićevog nasljednika spominjao Toni Boras, gradonačelničku funkciju preuzeo je dosadašnji direktor JP Parkovi.

Markotić je rođen 1986. godine, diplomirao je pravo na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Mostaru 2009. godine. Od 2015. godine vodi JP Parkove Ljubuški, Dugogodišnji je predsjednik Mladeži HDB BiH Ljubuški, a u mandatu 2010.-2014. bio je zastupnik u Skupštini Zapadnohercegovačke županije.

Kandidat HDZ-a 1990 bit će Radoslav Radišić. Diplomirani je inženjer te član HDZ-a 1990 od osnivanja stranke. Do sada je u stranci djelovao kao predsjednik OO HDZ-a 1990 Ljubuški, a trenutno je član Predsjedništva HDZ-a 1990 na nacionalnoj razini. U aktualnom sazivu Gradskog vijeća predsjednik je Kluba vijećnika HDZ-a 1990. Radišić je zaposlen u HT Mostar.

I treći kandidat za gradonačelnika će biti dobro poznato ime na političkoj sceni Ljubuškog prof. Ante Paponja. On će pak biti kandidat HKDU Hrast. 

Dugogodišnji JE profesor povijesti u Srednjoj strukovnoj školi Ljubuški "Ruđera Boškovića". Ovo je njegova druga kandidatura za gradonačelnika. Kao neovisni kandidat na prošlim izborima za gradonačelnika Ljubuškog, Paponja je "za dlaku" izgubio od HDZ-ovog kandidata Nevenka Barbarića.

U Ljubuškom nas svakako očekuju zanimljivi lokalni izbori ove jeseni.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.