HDZ-u na lokalnim izborima suprostavit će se ujedinjeni HSP

HSP BiiH
HSP BiH

Sinoć je u Ljubuškom održan sastanak predsjednika tri pravaške stranke, Nikole Raguža, Stanka Primorca-Ćane i Milijana Nakića.

Nakon sastanka poslali su priopćenje koje prenosimo u cijelosti:

Potvrđujući istovjetnost ideoloških opredjeljenja i podudarnosti političkih programa i ciljeva.

Uviđajući da se ta politička određenja i ciljevi ne mogu u dovoljnoj mjeri afirmirati i rezultirati poradi činjenice postojanja većeg broja stranaka pravaškog svjetonazora i po toj osnovi podjeljenosti glasačkog tijela;

Prepoznavajući potrebu udruživanja i zajedničkog djelovanja kako bi dobili podršku birača kojima su pravaška ideologija i politička opredjeljenja bliska, te demokratskim putem i sredstvima realizirali te interesne ciljeve; Dogovorena je suradnja ovih pravaških stranaka, te zajednički nastup na predstojećim lokalnim izborima.

Zajednički nastup je podržao i predsjednik HSP HB, Ivan Tokić.  Predsjednici su iskazali uvjerenje da ova suradnja neće završiti na lokalnim izborima, krajnji cilj je ujedinjenje svih pravaških stranaka u BiH. HSP jedinstven je iznimno potreban hrvatskom narodu u Bosni i Hercegovini, baš sada kada su ugroženi nacionalni interesi i opstojnost Hrvatskog naroda u BiH, te kad su konačno razotkriveni lažnjaci, dvostruki igrači i poltroni, koji su od izbora do izbora glumili oporbu vladajućem HDZ BiH, a u stvari su čitavo vrijeme bili kukavičje jaje tih istih.

Pozivamo sve koji razmišljaju kao i mi , da nam se pridruže te da se zajedno suprostavimo ovoj lošoj politici, koja hrvatski narod vodi ka nestanku, zaključuje se u priopćenju.