GLAVNA TUŽITELJICA TUŽITELJSTVA BiH Izetbegović mi je ugrozio sigurnost

Gordana Tadić
Hercegovina.info

Glavna tužiteljica Tužiteljstva BiH Gordana Tadić ocijenila je da je pismo lidera SDA Bakira Izetbegovića, nakon uhićenja premijera FBiH Fadila Novalića, direktan pritisak na rad Tužiteljstva i ugrožavanje njene sigurnosti, te da je istraga u slučaju 'respiratori' pravna, a ne politička intervencija.

"Izjava Bakira Izetbegovića je direktan pritisak i prijetnja meni. Njegova izjava je sramotna i kleveta. Moja sigurnost je nakon današnjeg dana dodatno pogoršana. Bakirovi napadi na mene nisu slučajni", rekla je Tadić za 'Face' televiziju govoreći o Izetbegovićevom pismu u kome, nakon Novalićovog uhićenja, navodi da je riječ o nastavku udara na bošnjačke prvake.

Ona je dodala kako Izetbegović želi da netko drugi dođe na njeno mjesto, ali da ne zna tko bi njemu odgovarao.

"Moram reći da imam u užoj i široj obitelji višenacionalne članove. To je sramota koja se nanosi cijeloj mojoj obitelji. To je jedna vrsta klevete. To je prijetnja i pritisak i želja da netko drugi dođe na mjesto glavnog tužitelja. Ne znam tko bi gospodinu Bakiru Izetbegoviću više odgovarao", rekla je Tadić, a prenosi Srna.

Tadić je podsjetila da je Županijsko tužiteljstvo Kantona Sarajevo isprva otvorilo istragu u slučaju 'respiratori', a da je preuzelo Tužiteljstvo BiH. Prema njenim riječima, to je bila pravna, a ne politička intervencija. Odmah po preuzimanju predmeta, Tadić je navela da je oformila tim od tri tužitelja koji sada rade svoj posao.

Nakon uhićenja premijera FBiH Fadila Novalića oglasio se i predsjednik SDA Bakir Izetbegović koji smatra da je ovo uhićenje nastavak udara Tužiteljstva BiH na Bošnjake.

"Uvjeren sam da će se privođenje premijera Novalića, ponižavanje i zadržavanje u pritvoru, pokazati potpuno neopravdanim. Pozivam Tužiteljstvo BiH da hitno izađe u javnost sa dokazima protiv Novalića i da se ne sakriva iza fraza o 'potrebama tajnosti zbog zaštite istrage'.

Siguran sam da nikakvih dokaza nema, da ih neće ni biti, i da se radi o nastavku udara na bošnjačke prvake koje je počelo imenovanjem Gordane Tadić na poziciju glavne tužiteljice Tužiteljstva BiH i podizanjem niza optužnica protiv generala Armije R BiH", izjavio je predsjednik SDA Bakir Izetbegović.

On pita ukoliko je premijer Fadil Novalić priveden zbog afere 'respiratori' po "zapovjednoj odgovornosti“, zašto nisu privedeni i ispitani i ministar zdravlja, direktor Zavoda za javno zdravstvo, šefica Kriznog stožera i ministrica financija Federacije BiH?

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.