DODIK On ne može biti više moj najbliži suradnik

Milorad Dodik

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je da je “ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa u Vijeću ministara Staša Košarac, prisustvom na sinošnoj privatnoj zabavi u Sarajevu na kojoj nisu ispoštovane važeće zaštitne mjere i preporuke sukladno epidemiji koronavirusa, napisao kraj svog političkog puta, te da u tom pogledu nema nikakve dvojbe”.

Dodik, koji je i srpski član Predsjedništva BiH, rekao je da “Košarac nije i više ne može biti njegov najbliži suradnik”, te da se “SNSD ograđuje od njegovog postupka, koji snažno odbacuje i ne prihvaća”.

Košarac je završio što se tiče politike naše partije i u tom pogledu ću se ponašati u budućnosti. U vezi s tim poduzeti ćemo one mjere koje su najbolje prije svega za Republiku Srpsku. Naime, imajući u vidu da smjene u Vijeću ministara mogu dovesti do gubljenja pozicija same Srpske, mi ćemo svoje ponašanje prema tome odrediti. U to ne treba nitko sumnjati”, poručio je Dodik.

Predsjednik SNSD-a naglasio je da ga je Košarac svojim postupkom iznenadio i razočarao.

Poništio je sve moje pozitivno uvjerenje u svezi s njegovim sposobnostima. Učiniti nešto ovakvo nije stvar osobne odgovornosti već prije svega političke i društvene, imajući u vidu da je izabran na najvažniju dužnost. Dakle, potpuno odbacujem njegovo nedolično, neprihvatljivo i politički neodgovorno ponašanje u kome je zarad svog malog osobnog komoditeta doveo u pitanje politike koje se vode i koje je do sada uspješno vodio”, ocijenio je Dodik.

Dodik je konstatirao da “ovo vrijeme suočavanja s epidemijom virusa ne trpi bilo kakve pogreške, pa ni minimalne”.

Košarčeva odgovornost je vrlo značajna imajući u vidu ukupnu konstelaciju odnosa na nrazini BiH i činjenicu da je on na toj značajnoj plitičkoj dužnosti (?!). A mi ćemo, svakako, vidjeti kako kroz ovo možemo proći sa što manje štete za Republiku Srpsku”, rekao je Dodik.

On je poručio da mu je “kao čovjeku apsolutno neprihvatljivo da se Košarac ne pojavi na obilježavanju stradanja Srba u Dobrovoljačkoj ulici, gdje je bio svih prethodnih 10 godina, a da sudjeluje ovako bizarnom i neprihvatljivom događaju kao što je privatna zabava u Sarajevu”.