ANKETA KAŽE OVAKO 51 posto anketiranih za Slavena Raguža

xi izbrona
Ilustracija hercegovina.info

51 posto ispitanika ankete “Za koga biste glasovali između navedenih nositelja listi XI izborne jedinice kazalo je da bi svoj glas dalo Mostu nezavisnih lista – Slavenu Ragužu, 22 posto bi glasovalo za HDZ-ovu Zdravku Bušić, dok bi 27 posto podržalo Željka Glasnovića.

xi izbrona

Sudeći po ovoj anketi, koja je unijela popriličan nemir u neke stranačke centrale, HDZ će izgubiti još jednog saborskog zastupnika i predsjednik Hrvatskih republikanaca Slaven Raguž prolazi u Sabor.

Međutim, ako se uzme u obzir da je biračka baza Slavena Raguža mlađa i sklonija odgovaranju na ankete, a biračka baza HDZ-a naviknutija otići pa konkretno glasovati, neizvjesno je što će se dogoditi u nedjelju. Nositelj Mostove liste podršku očito ima, no upitno je hoće li je i inkasirati.

Podsjetimo, prošli mandate u Saboru RH su proveli Željko Raguž, Božo Ljubić(HDZ) i general Glasnović, koji se jedini od navedene trojke opet natječe za mandat. Sudeći po anketi, određenu podršku još ima.

Lista HDZ-a, komentiraju mnogi, mogla je imati i kojeg Mostarca i nije baš impresionirala. Što će u konačnici biti znati ćemo u nedjelju.