'ČUDO S KRSTINA' Od Matanovih dvora do Premijer lige BiH

Kuglački klub Brotnjo, kuglanje, željko vrljičak
KK Brotnjo

Pobjedom nad KK Vogošća u pretposljednjem kolu Prve lige Federacije BiH, kuglači Kuglačkog kluba Brotnjo osvojili su naslov prvaka.

Bila je ovo sedma pobjeda u sezoni za KK Brotnjo u deset kola, a uz to upisali su dva poraza i jedan remi.

Pobjedom nad Vogošćom kuglači Brotnja izborili su plasman u najviši rang natjecanja, Premijer ligu Bosne i Hercegovine.

"Prvo mjesto osigurali smo kolo prije kraja i to je veliki uspjeh za nas. Glavna konkurencija bila nam je Bosna iz Visokog. Mislim da je prekretnica bila u Bihaću kada smo gubili za 80 čunjeva, a na kraju smo imali čak 40 čunjeva više. Iz praktično nemoguće situacije došli smo do pobjede i prvog mjesta", kaže za hercegovina.info jedan od igrača KK Brotnjo Željko Vrljičak.

Tko čini šampionsku momčad vašeg kluba?

"Za našu momčad igraju Miroslav Krndelj, Jadranko Krasić, Pero Pavlović, Jozo Bulić, Ivan Sušac, Željko Pavlović, Viktor Sušac, Jakov Sivrić, Josip Berišić i Željko Vrljičak. Moram spomenuti i našeg predsjednika, a to je gospodin Ivan Vlaičević."

Kažimo nešto i o klubu kada i kako je nastao?

"Naš klub nastao je 2007. godine. Od druženja par pojedinaca koji su voljeli kuglanje, evo stigli smo do Premijer lige. Za one koji ne znaju, naše susrete igramo u kuglani "Matanovi dvori" u ulici Krstine u Međugorju", navode u rzgovoru za hercegovina.info.

To je zapravo onda još jedno sportsko čudo iz jedne od najpoznatijih sportskih ulica u svijetu?

"Da, moglo bi se reći. Izgleda da su Krstine ulica šampiona", uz smijeh nam govori Vrljičak.

Kuglački klub Brotnjo,kuglanje,željko vrljičak

FOTO  Krstine - sportski centar svijeta

Kada s kružnog toka na Tromeđi krenete i uđete u Međugorju, prva ulica koja vam slijedi jest Krstine - ulica koju bi slobodno mogli preimenovati u "Ulicu sportskih velikana". Ulica je to, pazite sada…

Koliko je kuglanje zapravo popularan sport?

"Laganim koracima ovaj sport ima sve veću popularnost u svijetu. Što se tiče našeg područja, u Hrvatskoj je to znatno razvijenije. Svaki veći grad ima novu kuglanu, a Inter iz Zaprešića prvak je Europe. Srbija je svjetski prvak u kuglanju. Nadam se da će se i u Bosni i Hercegovini naš sport sve više razvijati", kazao je Željko Vrljičak za hercegovina.info.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.