Zrinjski u polufinalu Kupa, Ćorluka junak Mostaraca

Zrinjski, nogomet, fk tuzla city, KUP BIH, HŠK Zrinjski, fk tuzla city, ermin sivac, sudac

Nogometaši Zrinjskog izborili su plasman u polufinale Kupa BiH. U četvrtfinalu su Plemići na stadionu pod Bijelim brijegom svladali ekipu Tuzla Citya s 2:1.

Zrinjski je već u šestoj minuti mogao do pogotka kada je nakon ubacivanja Filipovića glavom šutirao Jakovljević, a Fejzić dobro obranio. U 12. minuti Filipović je šutirao s 20-ak metara pored gola gostiju. Minutu kasnije sjajnu prigodu ne koristi Mišković koji je neprecizan sa 11-12 metara poslije dobrog ubacivanja Tičinovića.

Do prednosti Mostarci dolaze u 16. minuti. Skoro ista situacija kao ona u šestoj minuti, ali ovaj Fejzić nije uspio obraniti udarac Jakovljevića.

Prvu prigodu za Tuzla City bilježimo nakon pola sata igre. Na odbijenu loptu na vrhu šesnaesterca natrčao je Nukić i dobro pucao, ali je Soldo sjajnom reakcijom spasio svoj gol.

U 39. minuti Efendić je nesmotreno reagirao i malo je nedostajalo da glavom zatrese vlastitu mrežu.

Puno bolje izdanje gostiju u nastavku susreta. Vojo Ubiparip u 63. minuti golom iz slobodnog udarca donosi izjednačenje Tuzla Cityu.

Malo je nedostajalo da Tuzla City dođe do potpunog preokreta. U 72. minuti pogriješio je vratar Soldo i Crnkić mu je uzeo loptu, ali je sudac Sivac dosvirao prekršaj nad čuvarom mreže domaćina što je izazvalo negodavanje među igračima i na klupi Tuzlaka.

Pobjedu Zrinjskom i plasman među četiri najbolje ekipe u Kupu BiH donosi Josip Ćorluka golom u 81. minuti.

Zrinjski: Soldo, Tičinović, Ibanez (od 88. Rugašević), Jakovljević, Barbarić, Čirjak, Zlomislić, Rustemović, Mišković (od 56. Ćorluka), Filipović, Kunić (od 70. Škrbić).

Tuzla City: Fejzić, Efendić, Beganović, Šarčević (od 72. Crnkić), Hadžanović, Hasanović, Nukić, Leković, Ubiparip, Sesar (od 57. Arežina), Morris.