Žižović nema pravo na kiks, sezona se lomi već sada

Mladen Žižović
Hercegovina.info

Sezona se za HŠK Zrinjski Mostar lomi već krajem kolovoza odnosno na prvom europskom izazovu koji ih očekuje večeras od 20 sati u Mostari protiv Differdangea.

Dvije pobjede, dva poraza i jedan neriješeni ishod uz gorak okus s obzirom na prikazano u dosadašnjem prvenstvu, Mladenu Žižoviću ne ostavljaju pravo na još jedan kiks, pogotovo ovaj europski.

Preširok je roster šesterostrukog prvaka BiH da bi si dozvolio ispadanje u ovoj fazi natjecanja i zakidanje za nekoliko stotina tisuća UEFA-inih eura. 

Iako Zrinjski nominalno u ovaj susret ulazi kao favorit, "hrabra" je najava kako je Zrinjski kvalitetniji protivnik s obzirom da se kvaliteta u današnjem nogometu više ne mjeri onim što bi klub trebao prikazati, već onim što zapravo prikazuje na terenu. A to je trenutno daleko od onoga što bi Zrinjski trebao.

Motivacija kao ključ uspjeha

Zrinjski trenutno vodi veći problem s manjkom motivacije, nego kvalitete. Svjedoci smo toga bili i prošle sezone kada se učinak ekipe naglo prizemljio nakon ispadanja iz Europe. Nejasno je pak da nakon nekoliko mjeseci neigranja, ponajprije zbog koronavirusa, i dalje gledamo isto bezidejno izdanje u prvenstvu i da se gotovo ništa nije promijenilo.

Večeras nas vjerojatno očekuje nešto drugo. Differdange će se sigurno povući i svoje prilike čekati iz kontri i polukontri. Zrinjski se nije proslavio igrom na postavljenu obranu u dosadašnjem dijelu prvenstva, ali treba reći kako nekada nisu imali ni sreći.

Pogodak u prvih pola sata vjerojatno bi tijek susreta usmjerio u mirnije vode i "načeo" protivnika za mirniju završnicu. Europa, ma tko bio s druge strane, postavlja dodatni motiv i vjerojatno će on biti prevaga i večeras  u odnosu na prethodne prvenstvene utakmice pa bi Zrinjski danas zaista i na terenu trebao potvrditi svoju kvalitetu.

U kadru i Ivančić

Zrinjski je UEFA-i za susrete Europske Lige prijavio i Josipa Ivančića, novog napadača koji je prije nekoliko dana pristigao u klub.

Prema službenom kadru koji je objavljen na UEFA-inim stranicama, Zrinjski u ovoj fazi natjecanja računa na Brkića, Soldu, Horkaša, Čoku, Barbarića, Stojkića, Bekića, Jakovljevića, Ibaneza, Sadikua, Boškovića, Bašića, Arežinu, Todorovića, Govedaricu, Trebotića, Enina, Filipovića, Zeca, Tičinovića, Kunića, Ivančića, Mašića, Škrbića i Bilbiju. Na koga će Žižović računati večeras, ostaje za vidjeti.

Susret je na rasporedu večeras od 20 sati uz prijenos na Arenasport TV.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.