Velež izvukao bod na Pecari; Željo upisao novu pobjedu

Iz utakmice Željezničar - Borac
Screenshot

Nogometaši Željezničara pobijedili su banjalučki Borac sa 2:1 u derbi susretu trećeg kola Premijer lige Bosne i Hercegovine. Izabranici trenera Amara Osima ostvarili su treću pobjedu i zadržali maksimalan učinak, dok su Banjalučani pretpjeli prvi poraz u sezoni i ujedno primili i prve golove.

Prvi gol na utakmici je stigao u 50. minuti kada je u svom šesnaestercu rukom igrao Janičić, a sudac je pokazao na bijelu točku, odakle je Štilić bio precizan. Već u 56. minuti Borac je izveo brz kontranapad, Danilović je izašao sam pred golmana Fejzića i prizemnim udarcem zatresao mrežu.

Samo pet minuta kasnije Željezničar ponovo postiže gol. Lijepu akciju golom je krunisao Mustafa Mujezinović, koji je i treću utakmicu zaredom postigao gol te se nalazi na čelu liste strijelaca.

Drugi derbi igrao se na stadionu 'Pecara' između Širokog Brijega i Veleža. Prvo poluvrijeme dalo je tri gola. Domaćin je poveo golom Jurilja u 24. minuti susreta. Dvadesetak minuta poslije, Široki je golom Pervana povisio prednost, te su se domaći igrači opustili, da bi Ćosić u nadoknadi prvog poluvremena smanjio vodstvo Širokobriježana.

Iako se u drugom poluvremenu nizalo dosta prilika s obje strane, mreže su mirovale do 68. minute kada Mulić pogađa mrežu gostiju za izjednačenje, što je na kraju bio i konačni rezultat.