VASILJ I BUBALO Bivši nogometaši Dinama i Hajduka za hercegovina.info najavljuju derbi u Maksimiru

Bubalo Vasilj
Ilustracija

U nedjelju, 12. srpnja od 21:05 sati igra se najveći derbi hrvatskog nogometa, u kojem Dinamo na svom travnjaku dočekuje Hajduk. Iako već godinama gledamo dominaciju Dinama te sami derbi, nažalost po navijače Hajduka, gubi draž, to je ipak utakmica koja će uvijek biti najveći praznik hrvatskog nogometa.

Brojni Hercegovci kroz povijest su branili boje oba kluba. Nekadašnji vratar Dinama Vladimir Vasilj očekuje dobru utakmicu, ali Hajduku ne daje velike šanse.

"Nadam se dobroj utakmici. Dinamu nisu potrebni bodovi i oni će biti rasterećeni. S druge strane, Hajduk je u nekom grču i mislim da su im jako male šanse. Ukoliko Dinamo bude igrao raspoložen, mislim da Hajduk nema što tražiti u Maksimiru. Činjenica jeste da je Dinamu teško igrati motivirano s obzirom na to da je sve završeno, no ipak je to naš najveći derbi i sigurno da će učiniti sve da dobiju utakmicu".

Smjena Jovičevića?

"Mislim da će Dinamo nakon svega uspjeti dovesti dobrog trenera s kojim će od početka sezone igrati puno bolje nego u posljednje vrijeme."

Što se događa u Hajduku? Je li Tudor jedini krivac za stanje u klubu?

"Ma naravno da nije. Kriva je selekcija igrača koja je posljednje dvije godine krivo odrađena. I ne samo te posljednje dvije godine, to traje u Hajduku godinama. Ne može Tudor napraviti ništa spektakularno kada čovjek nema selekciju. Ovo je jednostavno Hajdukov domet, da se bore za treće-četvrto mjesto i to je to.", rekao je Vladimir Vasilj za hercegovina.info.

Legendarna Hajdukova sedmica Stanko Bubalo unatoč svemu očekuje pravi derbi.

"Bez obzira na situaciju na ljestvici, derbiji Hajduka i Dinama su uvijek nešto posebno, jer to je najveća utakmica u Hrvatskoj. Očekujem jednu dobru utakmicu. Hajduk je u krizi, ali ipak mislim da će dati sve od sebe da ostane neporažen", kaže Bubalo.

Dinamo?

"Dinamo je svoje napravio. Oni imaju izuzetno kvalitetnu i najbolju momčad u ligi. Možda su sada malo opušteni jer su već osvojili naslov, no ipak je sigurno kako će ih ova smjena Jovičevića prodrmati. Znate i sami da bih ja volio da moj Hajduk pobijedi, ali to će biti jako teško."

I Bubalo smatra kako rezultati Hajduka nisu krivnja Igora Tudora.

"Ma Igor Tudor je jako dobar trener, o tome nema smisla pričati. Čovjeku treba dati nekoliko godina kontinuiteta i dovesti mu prave igrače. Najveći je problem manjak kvalitete. Ako nemate kvalitete od vratara do napadača i na svim pozicijama igrače koji u svakom trenutku mogu riješiti utakmicu, onda tu trener nema što puno za napraviti. No, ponavljam Dinamo će biti rasterećen, a Hajduk se bori za Europu, tako da unatoč svemu možemo očekivati dobar derbi", rekao je Stanko Bubalo za hercegovina.info.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.