U TOMISLAVU PUCAJU OD PONOSA Mario je ponizan i skroman dečko, novci ga pretjerano ne zanimaju

Mario Čuić
Ilustracija/Facebook/ PIXSELL

Mladić iz Tomislavgrada 19-godišnji Mario Čuić sinoć je bio junak najvećeg nogometnog derbija u Hrvatskoj, u kojem je Hajduk slavio protiv Dinama na Maksimiru rezultatom 2:3.

Mladi Čuić, sin poznatog bh. suca Tomislav Čuića, bio je autor dva pogotka za momčad Igora Tudora. Onaj prvi je naročito bio lijep. Proglašen je Čuić za igrača utakmice.

U Hajduk je iz HNK Tomislav stigao prije četiri godine. Zamijetili su ga skauti Hajduka i odmah odveli u Split. Zanimljivo je i to da mladi Čuić nema menadžera, sam se brine o svojoj karijeri, poput primjerice Vedrana Ćorluke.

U HNK Tomislavu pucaju od ponosa.

"Danas smo nešto poznati", uz smijeh govori u telefonskom razgovoru za hercegovina.info Dalibor Mucić tajnik kluba koji kaže da telefon jutros stalno zvoni.

"Ma sinoć su se Marijevoj partiji veselili i oni koji navijaju za Dinamo. Doduše bilo je tu još igrača iz Tomislavgrada poput Dilavera i Čoline. No, svima nam je drago bilo što je Mario riješio susret. Iskreno iznenađen sam Hajdukom. U posljednje vrijeme su jako loši i očekivao sam nastavak tog lošeg niza. No, eto na radost Marija i navijača Hajduka ispalo je dobro."

Dalibor Mucić mladom Čuiću je predavao tjelesni odgoj u školi.

"Ma to je jedan fantastičan dečko. On je dominirao u svim sportovima. Vodili smo ga natjecanja u stolnom tenisu, on bi i to sve osvajao. Svi treneri koji su ga trenirali u Tomislavu isticali su ga, ne samo po igračkim sposobnostima, nego i po radnim navikama i po ponašanju", govori Mucić.

Čuić i nije imao pretjerane reakcije veselja kod pogodaka.

"Ma to je možda sve vas iznenadilo, no, nas koji ga poznajemo nije. On je jako skroman i ponizan dečko. Primjer je pravog sportaša. Mi imamo suradnju s Hajdukom i kada oni dolaze u Tomislavgrad njihovi psiholozi na predavanja, nije bio niti jednog predavanja da nisu njega pohvalili i naveli za primjer kako se treba ponašati mladi igrač. On ne razmišlja o karijeri kako većina razmišlja. Mario ne traži novac, on prihvati kako mu se ponudi. Ma samo riječi hvale za tog momka."

Kaže Mucić kako i njega Mario podsjeća na još jednog Marija iz Tomislavgrada, Pašalića nogometaša Atalante.

Ističe kako u klubu ima još talenata pred kojima je svjetla budućnost.

"Bar jedan od Marijeve četvorice braće bit će veliki igrač. Imamo Filipa koji je već u Hajduku među ulaznim juniorima. Imaju još dva brata, jedan je 2008. a drugi 2010. godište. Po nama je mladi Toma koji je 2008. godište talentiraniji nego Mario. Očekujemo od njega velike stvari. Što se tiče ostalih momaka u klubu, mi u svakoj generaciji imamo bar jednog ili dva igrača koji odskaču i koje Hajduk aktivno prati", rekao je u razgovoru za hercegovina.info tajnik HNK Tomislav Dalibor Mucić.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.