U slučaju prekida prvenstva, Široki najveći gubitnik

HŠK Zrinjski- NK Široki Brijeg
Hercegovina.info

BHT Premijer liga Bosne i Hercegovine najvjerojatnije neće imati svoj nastavak. Tri kluba su se čak izjasnila za prekid sezone, a to su Sloboda, Mladost te Zvijezda 09.

Što nam donosi prekid sezone? Novi-stari prvak bio bi FK Sarajevo, dok bi u Europu u tom slučaju išli Željezničar, Zrinjski te Borac oko kojeg se vode najveće polemike.

Naime, predsjednik FK Tuzla City, Azmir Husić, u razgovoru za hercegovina.info je rekao kako je prekid već ranije dogovoren, ponajviše radi Borca, a kako drugi klubovi mudro šute budući da im takav rasplet odgovara.

U slučaju prekida gubitnici bi bili FK Tuzla City, Radnik, Velež, dok bi najviše u cijeloj situaciji izgubio Široki Brijeg koji se plasirao u polufinale kupa.

Momčad s Pecare, uz to što ima priliku za trofej, Europu ima može izboriti preko Kupa, ali i preko prvenstva, budući da su još 33 boda u igri, a momčad Tonija Karačića ima samo sedam bodova manje od toliko željene Europe.

Svakako će zanimljivo biti pratiti kako će se rasplesti cijela situacija. Kako je u razgovoru za hercegovina.info jučer rekao Čelnik Povjerenstva za natjecanje NSBiH Milorad Lale, krajnji rok za nastavak sezone je 7. lipanj, no sve ovisi o entitetskim vlastima i njihovoj odluci.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.