U samoizolaciji sam bio 21 dan, po povratku u Rumunjsku ponovno ju moram proći

Mateo Sušić
REUTERS

Mateo Sušić nogometaš Rumunjskog Cluja, gotovo mjesec i pol dana boravi u karanteni u svojoj Hercegovini. Pandemija je i njega natjerala da se vrati u rodni kraj kako bi u krugu obitelji proveo vrijeme koje nas je sve odvojilo od normalnog načina života. Naš sugovornik kaže kako marljivo trenira, koliko je to moguće, kako bi spremno dočekao nastavak sezone.

"Već sam od 20. ožujka doma. Po povratku iz Rumunjske prošao sam sve procedure, u izolaciji sam bio 21 dan. Nakon toga bar sam mogao otići do trgovine. Bio sam u krugu obitelji i čuvao se kao i većina ljudi diljem svijeta" kaže Sušić za hercegovina.info.

Kakva je komunikacija s klubom?

"Dobio sam poseban program za treniranje. Ponedjeljak, srijeda i petak je trčanje kondicija, a utorak, četvrtak i subota su za vježbe snage i stabilizacije. Pripremam se koliko je to moguće održim formu."

Kada je planiran povratak za Rumunjsku?

"Kako sada stvari stoje već idući tjedan. I tamo po dolasku ponovno moram u samoizolaciju", ističe Sušić koji kaže da bi sredinom svibnja trebale početi pripreme za nastavak prvenstva

"S treninzima bi trebali početi 18. svibnja, dok bi prvenstvo trebalo krenuti početkom lipnja, mislim da će to biti 5. lipnja. Plan za sve momčadi u Rumunjskoj je da budu zatvorene u hotelu, neka dva mjeseca dok traju pripreme i samo prvenstvo. Znači imat ćemo samo relaciju hotel-trening-utakmice dok se situacija u potpunosti ne smiri", kazao je Mateo Sušić u razgovoru za hercegovina.info.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.