TRENERI HERCEGOVAČKOG DVOJCA Karačić i Bevanda za Hercegovina.info uoči početka prvenstva

Danijel Karačić Tomislav Bevanda
Screenshot

Premijer futsal liga Bosne i Hercegovine je pred vratima. Malonogometaši će na parkete nakon sedam mjeseci. Klubovi su duboko u pripremama i spremaju se za nove izazove. 

I dok u FC Mostar Stari Grad Staklorad najavljuju pohod na duplu krunu, u druga dva hercegovačka premijerligaša, Zrinjskom i Brotnju, imaju skromnije i opreznije izjave. 

Velike promjene doživio je HFC Zrinjski. Upravljanje klubom preuzela je dosadašnja uprava drugoligaša Rudnika. Cilj im je najprije stabilizirati klub i razvijati mlade igrače koji će veću minutažu dobivati u svojevrsnoj filijali Rudniku.

Momčad će s klupe voditi Danijel Karačić. Kaže kako je zadovoljan onim što vidi na pripremama.

"Pripreme prolaze odlično. Zadovoljan sam kako momci rade. Igrači daju sve od sebe na treninzima i što je najvažnije svi su ozbiljno shvatili dolaske i rad na treninzima te su prihvatili ono što se stavilo pred njih."

Danijel Karačić Tomislav Bevanda

Danijel Karačić

Skuhan i Drežnjak će predvoditi momčad.

"Malo smo u sve kasno krenuli, budući da je bilo procedura oko preuzimanja kluba. Što se tiče konkretno kadra, moram reći kako smo ostali bez dva igrača na koja smo sigurno računali, a to su Goran Zeko i Luka Pehar. Skuhan i Drežnjak su tu naše najvažnije karike, a svi ostali igrači ostaju u Zrinjskom.  Njima će se pridružiti oni najkvalitetniji igrači iz Rudnika. To bi trebao biti naš kadar za ovu sezonu"; kaže Karačić za hercegovina.info.

O eventualnim dolascima trener Zrinjskog kaže.

"Nešto smo pokušavali, no, nismo uspjeli dogovoriti. Financijska situacija je takva da nismo u stanju dovoditi nova imena. Mi smo u fazi reorganizacije. Ići ćemo minimalističkim putem, pa koliko uspijemo. Glavni cilj je ostati u ligi, pa da se kroz iduće godine krenemo dizati. Jako puno u budućnosti računamo na našu akademiju", rekao je Karačić.

Zadovoljan je i Tomislav Bevanda, trener Čitlučana.

"Jako sam zadovoljan pripremama koje smo prošli,kako sa strane kondicijskih stvari koje je jako dobro vodio Franko Gugić, tako i sa strane ovih taktičkih stvari koje smo radili."

Brotnjo se pojačao upravo Zekom iz Rudnika, Peharom iz Zrinjskog te Grbešićem iz MNK Hercegovina.

Danijel Karačić Tomislav Bevanda

Tomislav Bevanda

"Igrački kadar od prošle sezone je pojačan s još nekoliko mladih i perspektivnih igrača, kakva nam je u biti i cijela ekipa. Za momčad ima jako puno novih stvari, međutim jako dobro su reagirali, ali naravno da to još nije ni blizu nivoa kakav ja želim i da treba još vremena da dođemo do toga. No, sretan sam zbog toga što ekipa ima veliki potencijal da postignemo taj cilj tako da imamo još veći motiv za rad."

Prvo kolo Brotnjo će na teško gostovanje kod momčadi  Mostar Stari Grad.

Ušli smo u zadnji tjedan priprema. Moramo se što bolje pripremiti ovaj tjedan, za tu, kao i za svaku sljedeću utakmicu bez obzira s kim budemo igrali. Nadam se jednoj uspješnoj sezoni za MNK Brotnjo", rekao je Bevanda za hercegovina.info.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.