TIČINOVIĆ U BiH je jedini problem infrastruktura, stavite Gent na naše terene

Stadion HŠK Zrinjski, FC Differdange 03, Stadion HŠK Zrinjski, mario tičinović
hercegovina.info

Mario Tičinović, Splićanin u redovima mostarskog Zrinjskog, sigurno je jedan od igrača za kojega će svaki navijač Plemića reći kako uvijek daje sve od sebe na terenu. Iz utakmice u utakmicu njegova izdanja su sve bolje. Štoviše, iako Tičinović nije prošao pripreme zbog koronavirusa, to se niti malo ne primijeti na njegovim igrama. Kaže kako je samo prvi tjedan korone osjećao malaksalost.

"Prvi tjedan dana sam imao temperaturu i kašalj. Spavao sam po cijele dane, baš me je bilo "oborilo" što se kaže. Poslije toga mi je ostao samo kašalj, a sve ostalo je bilo dobro. No, opet sam nakon četrnaest dana bio pozitivan pa me sve skupa iscrpilo. Što da vam kažem, za mene je to bilo kao malo jača gripa je to bilo, ali nije svima isto", kaže nam Mario Tičinović.

No, Tičinović se vrlo brzo vratio u formu. Najveće zasluge tu idu kondicijskom treneru Borisu Kajanu, koji je popularnog "Tića" brzo vratio u kondiciju.

"I ja sam iznenađen kako sam se vratio. Trener me uvijek drži do samoga kraja, kaže mi da mogu i jednostavno ide dobro."

Desni bek Plemića smatra kako je Zrinjski samo prve dvije ovosezonske utakmice odigrao ispod očekivanja.

"Nakon što odigramo utakmicu, ja dođem doma i vraćam snimku. Ja zaista na terenu vidim jedno, a na TV-u drugo. Po mom mišljenju samo smo prve dvije loše igrali. Što se ostalih utakmica tiče, ne mogu reći da je bilo vrhunski, ali je bilo puno bolje. Problem nam je malo realizacija, netko iz jedne situacije postigne zgoditak, a nama je trebalo četiri do pet šansi."

Smatra kako je prerano pričati o rezultatima Zrinjskog na kraju sezone.

"U nogometu i u bilo kojem drugom sportu nikada nije kasno. Tek je počelo prvenstvo i treba ići stepenicu po stepenicu. Nikoga se ne može otpisati. Ima jako puno kola do kraja. 

Zrinjski Tičinoviću nije bio korak nazad u karijeri.

"Kad se spomene BiH liga svatko na prvu misli da je to loše. Pogotovo za mene koji sam četiri godine bio u Belgiji. No, kada sam došao u Mostar jako mi se svidjelo. Imamo dobru ekipu i ovdje ima kvalitetnih igrača. Ovdje je najveći problem infrastrukture. Stavite Gent na naše terene, pa ćete vidjeti. A kada smo mi igrali u Švedskoj i protiv Utrechta vidjeli ste kako smo dobro izgledali."

Za susret u Ljubljani kaže kako Olimpija i Zrinjski imaju jednake izglede za prolazak dalje.

"Kako mi spominjemo ta imena, sigurno i oni kažu kako su u Zrinjskom Barbarić, Trebotić ili Tičinović. Mi smo svi zajedno igrali i nema tu nepoznanica. Igra se jedna utakmica i oni su u maloj prednosti zbog terena. Mi ne odustajemo, idemo na prolaz i šanse su podjednake. Za iduće kolo se to već ne može reći, ali u ovoj su utakmici šanse iste."

O osobnim ambicijama Tičinović kaže.

"Imam 29 godina i ovdje sam jako zadovoljan. Volio bih otići u inozemstvo sigurno i ako se pruži dobra prilika da ću otići, ali ne samo da odem. To mora biti nešto čime ću biti zadovoljan. Trenutno se vidim samo ovdje i zaista mi je u Mostaru odlično", rekao je desni bek Zrinjskog u razgovoru za hercegovina.info.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.