RAD OD KUĆE Kako Široki i Zrinjski trenutno održavaju kondiciju

Široki Zrinjski forma kondicija
Ilustracija / hercegovina.info

Koronavirus paralizirao je svijet. Jednako tako zaustavio je i brojna sportska natjecanja, lige, odgodio je čak i EURO 2020.

Kada i kako će brojni sportaši nastaviti svoja natjecanja, to za sada nitko ne zna. No, sportaši unatoč svemu nekako moraju održavati svoju formu i kondiciju.

Kondicijski trener Širokog Brijega, Frano Hrkać kaže kako je svojoj momčadi napravio program za individualni rad.

"Svi momci su dobili program kojeg se moraju pridržavati. Dobili su vježbe održavanja kondicije, trčanje, ali i vježbe snage, koje oni odrađuju u uvjetima kojima svatko od njih može", govori Hrkać za hercegovina.info.

Koliko traga će ovaj neplanirani prekid sezone ostaviti na igračima?

"Mislim da nema razloga za brigu. Odradili smo odlične pripreme i bitno je da nitko sada kući ne zabušava, da svi rade ono što je isplanirano. Kada sezona ponovno počne mislim da ćemo vrlo brzo uhvatiti željenu formu".

No, Hrkać ističe kako i nije optimističan da će prvenstvo uskoro početi.

"Budući da sam radio u Kini, čujem se s prijateljima tamo. Njihovo prvenstvo stoji već 45 dana. No, nogomet je sada na posljednjem mjestu. Idemo svi zajedno sačuvati zdravlje i vratiti život u normalu, lako ćemo za nogomet."

Kondicijski trener HŠK Zrinjski Stjepan Likić, Plemićima je također dao plan rada u ovoj stanci.

"Dečki su dobili vježbe snage, kondicije i izdržljivosti i svaki od njih ih radi u uvjetima kojima može. Nije lako, no, bitno je da se pridržavaju toga", kaže nam Likić, koji smatra kako će ovaj prekid ostaviti traga na igračima.

"Čujte, sigurno da mora ostaviti traga, ali kako je nama tako je i svima. Svi ćemo nakon ovoga krenuti s nulte točke. Svi ćemo biti u istom stanju."

Mislite da se prvenstvo može zavrišti do ljeta?

"Odgođen je EURO što ostavlja prostora da se sve stisne i završi za nekih mjesec i pol dana u zgusnutom ritmu. Ako dođe do toga to će biti vrlo naporno, no, što je tu je u takvoj smo situaciji. Najvažnije je sada zdravlje, pazite se i vi", kazao je Stjepan Likić za hercegovina.info.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.