PREMIJER FUTSAL LIGA BIH Ove sezone manji broj utakmica, testiranje prije prvenstva, kreće juniorska liga

Dvorana Čitluk
hercegovina.info

Predstavnici klubova Premijer futsal lige Bosne i Hercegovine održali su sastanak s čelnim ljudima NSBiH, a tema razgovora bila je nadolazeća sezona.

Ista bi trebala započeti u listopadu. Za razliku od proteklih godina, to neće biti prvi vikend desetog mjeseca, što je do sada bila praksa, već 10. ili 17. listopada.

Ono, što je odlučeno je to da će se u novoj sezoni zbog epidemiološke situacije igrati manji broj utakmica.

Prvotni plan je bio da se igra dvokružno 18. kola bez doigravanja, no, zbog same draži natjecanja to se neće dogoditi. Broj utakmica će se smanjiti u doigravanju. Igrat će se na samo jednu dobivenu utakmicu, dok će se polufinale igrati na dvije dobivene utakmice. Prednost domaćeg terena imat će ona momčad koja je bila bolje plasirana na ljestvici do 18. kola. Za one koji prate futsal, bit će to način na koji se završilo prvenstvo Hrvatske.

Jedan od prijedloga NSBiH bio je i taj da u doigravanje ove sezone uđe samo četiri ekipe, što bi značilo da ne bi bilo četvrtfinalnih susreta, te da bi petoplasirana i šestoplasirana momčad na tablici svoje natjecanje završile nakon 18. kola. No, klubovi i nisu bili baš složni s tim, tako da je ta odluka za sada još nepoznata.

Valja reći kako su neki klubovi tražili dozvolu za pet stranaca u momčadi, no, odluka nije naišla na odobravanje te će tri strana igrača ostati gornja granica.

Prije prve utakmice obavezno će biti testiranje na koronavirus za sve klubove, a troškove istog snosit će NSBiH.

Kažimo kako od ove godine kreće i liga za juniorske momčadi, no za sada nije poznat način njezina odigravanja. Za sada je samo sigurno da to neće biti po ligaškom sistemu kakav je on za seniore.

Budući kako do sada u BiH nije započelo niti jedno dvoransko natjecanje, nije poznato hoće li na tribine moći ući određeni broj ljudi uz stroge epidemiološke mjere.

Pametniji ćemo biti u petak 4. rujna kada je zasjeda NSBiH.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.