FOTO  Plemići pjevajući iz Modriče

Zrinjski Mostar

. I na kraju Plemići ne da nisu izgubili nego su pobijedili favorizirane domaćine i tako  zatvorili usta svim pametnjakovićima i oporbenjacima koji su pričali o ostavkama i smjenama. Pobjeda je veća utoliko što je trener Jović na daleki put prema Modriči poveo samo 16 igrača, dok su svi ostali  u Mostaru povrijeđeni. Na stadionu Milan Jelić u Modriči skupilo se nekoliko stotina gledatelja, dok je Zrinjski bodrili stotinjak odvažnih heroja kojima niti jedan stadion nije daleko ako na njemu igraju Plemići u svetom dresu sa lentom. Zrinjski je počeo u slijedećem sastavu:

Melher, Marković, Šunjić, Ivanković, Aničić, Žuržinov, Afadize, Musa, Selimović,Zadro i Kordić.

Utakmicu su puno bolje otvorili nogometaši Zrinjskog koji su od prve minute krenuli ka golu gostiju. Iz tih prvih minuta i napada Zrinjskog izrodio se i kazneni udarac iz koga je Ivanković pretvorio u pogodak i vodstvo Zrinjskog. Kaznenom udarcu prethodilo je čisto igranje rukom jednog od domaćih obrambenih igrača nakon ubacivanja Selimovića.

I nakon vodstva naši nogometaši imali su više od igre te su i dalje pokušavali ugroziti vrata domaćina. Domaći igrači tih prvih petnaestak minuta čuvali su svoja vrata i niti jednom nisu ozbiljnije ugrozili Melhera. Dobra igra Plemića donijela je i drugi pogodak koga je strijelac bio Žuržinov u 24 minuti za veliko slavlje nogometaša i navijača Zrinjskog.

Tek nakon 0:2 bude se domaćini, te ozbiljnije pokušavaju napasti na vrata Zrinjskog, ali osim nekoliko nerezonskih udaraca nije bilo opasnosti po Melhera. Sredinom prvog dijela igru je zbog povrede napustio Afadize, a ušao je Mateo Sušić. I u ovom periodu igru Zrinjski je bio dosta opasniji,te smo zabilježili sjajnu priliku Kordića nakon udarca iz kuta koga je izveo Musa. U tim trenucima Zrinjski je bio oštećen i za jedan kazneni udarac jer su domaćini na jednu kanonadu udaraca odgovorili spašavanjem svojih vrata svime, pa i klasičnom vratarskom obranom braniča Modriče pred svojim vratima.

Sa druge strane  domaćini su dobili kazneni udarac nakon navodnog igranja Zadre, a nakon toga si domaćini preko smanjili na 1:2, a strijelac je bio Stajić.  1:2 je bio i konačni rezultat prvog dijela.

U drugi dio domaći ulaze dosta odlučniji da pokušaju preokrenuti rezultat u svoju korist, dok se naši nogometaši orijentiraju na obranu svojih vrata, te na pokušajima kontra udara. U ovakvom odnosu snaga nogometaši Modriče imali su nekoliko prilika, ali obrana Zrinjskog na čelu sa Melherom nije se dala iznenaditi.

Sa druge strane Plemići imaju jednu odličnu šansu preko Kordića, ali domaći vratar je dobro postavljen. Umjesto Žuržinova u igru ulazi Šarac, a domaći ubacuju u veću brzinu. Ne znam da li bi naši nogometaši izdržali ovaj pritisak da im u tim trenucima Ultrasi nisu pružili potporu uz kakvu se ne može igrati slabo. Imali su naši nogometaši još nekoliko dobrih prilika, prvo preko Selimović ispred koga je domaći vratar izbacio loptu u zadnji čas, a zatim i nakon dobre akcije Šarca i Zadre ovaj zadnji puca ravno u vratara.

Domaćini ostaju sa igračem manje desetak minuta do kraja jer je Stokić dobio crveni karton, ali i dalje navaljuju ka golu Melhera. Zabilježili smo par dobrih udaraca, ali niti jedan nije išao u okvir vrata. Najveću priliku domaćin je imao u zadnjoj minuti kada domaći nogometaš izlazi sam ispred Melhera, a ovaj sjajno brani, te tom obranom pečati prvu gostujuću pobjedu Zrinjskog. Do kraja još jedna više taktička zamjena kada umjesto Šarca ulazi Cvitković. Ubrzo nakon toga sudac Mrković svira kraj susreta i tada nastaje veliko slavlje nogometaša Zrinjskog i Ultrasa koje je potrajalo neko vrijeme. Stadionom u Modriči orila se pobjednička pjesma, a na pres konferenciji domaći trener dao je neopozivu ostavku, dok je sir Dragan Jović izrazio zadovoljstvo pobjedom te se zahvalio domaćinima na gostoljubivosti.

Na kraju čestitke nogometašima Zrinjskog na vrijednoj pobjedi, i naravno Ultrasima koji su i danas bili 12 igrač svog Zrinjskog, a poseban pozdrav ide Ultrasima iz Žepča.