NA POGON TONIJA JOVIĆA Široki bolji od Mladosti, Stanić spasio pobjedu u posljednjim trenutcima

NK Široki Brijeg
NK Široki Brijeg

Nogometaši Širokog večeras su u 9. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine na Pecari svladali Mladost rezultatom 2:1. Utakmica je počela minutom šutnje za oružara Širokog Borislava Soldu koji je preminuo u 56. godini života.

Nije počelo dobro večeras za momčad Tonija Karačića. Već u 7. minuti šok za domaće. Enes Alić postigao je pogodak iz slobodnog udarca i doveo Mladost u vodstvo. 

U 13. minuti prva izglednija prigoda za Široki. Pucao je Vukoja, a odlično brani vratar gostiju Bukvić. U 27. minuti prva sporna situacija na utakmici. U kaznenom prostoru gostiju pao je Toni Jović, no, za suca večerašnjeg susreta to nije kazneni udarac. 

No, samo četiri minute kasnije Jović pogađa mrežu Bukvića. Napadač Širokog je ubacio iz slobodnog udarca, loptu nitko nije dirao i ona završava u golu gostiju. U 40. minuti odlično puca Stipe Jurić, no, Bukvić je još jednom na visini zadatka. U nastavku Široki brzo dolazi do vodstva. Nakon Ikićeve asistencije u 54. minuti Toni Jović postiže svoj drugi pogodak na utakmici za veliko slavlje domaće klupe. 

U 63. minuti sjajna akcija Širokog po desnoj strani ponovno, Cipetić je izašao sam pred Bukvića koji mu brani udarac. U 79. minuti stopostotna prigoda za Široki. Odlično je kontru istrčao Zagrepčanin u redovima Širokog, Alen Jurilj, prevario nekoliko svojih čuvara, no, njegova lopta odsjela je na vratnici. U 86. minuti nova velika prigoda za domaće. Angelov je odlično uposlio Jurilja, no, ovaj promašuje stopostotnu šansu.

U posljednjim trenutcima susreta Mladost je zamalo došla do poravnanja. Pucao je Šišić, a Stanić je na crti spasio siguran pogodak. Bila je to ujedno i posljednja prigoda na utakmici. Široki je zasluženo osvojio nova tri boda. 

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.