Kandidati na Poljudu: Pet ovaca s Paga za Nadzorni odbor Hajduka

ovce poljud

Doslovno. Na livadicu ispred Poljuda u utorak ujutro dopremio ih je Danijel Škunca iz Novalje na Pagu, inače mali dioničar kluba, koji smatra da bi bilo koja od ovaca bolje obavljala posao u NO-u od dijela kandidata koje je predložio splitski gradonačelnik Željko Kerum.

Svaka kandidatkinja na Poljud je došla s prigodnim natpisom u oblačiću:
- 'Oš u Nadzorni odbor?!'
- 'Nega, kume!'
- 'Daštaću, rodijače!'
- 'Oću, netijače!'
- 'Meti, pajdo, i mene!'.

Pet paških ljepotica ispred Poljuda je provelo oko sat vremena, pasući travu i hraneći se slamom. Nisu ni zablejale, što je okupljene torcidaše još jednom asociralo na 'Kerumove ljude'. Na prvom katu stadiona nalazio se predsjednik Hajduka Joško Svaguša, no nije tek je u jednom trenutku provirio iza zavjese. Igrače, koji su se točno u podne spremali na utakmicu u Biograd, autobus je dočekao na sporednom izlazu.

Uskoro je pristigla i policija s pitanjem: 'Tko je odgovoran za ove ovce', reda radi uzeli su Škuncine podatke, no zakon nije prekršen. Desetke okupljenih novinara performance navijača podsjetio je na europske poljoprivrednike i prosvjede koje redovito održavaju po glavnim gradovima.

Paške kandidatkinje za Nadzorni odbor uskoro su vraćene kućama, nije poznato hoće li se pojaviti i na skupštini Hajduka u nedjelju na Gripama

slobodna dalmacija