KANDIDAT ZA PREDSJEDNIKA KLUBA Barcelona bi mogla bankrotirati

Ivan Rakitić
AFP

Kandidat za predsjednika Barcelone, Victor Font poslao je otvoreno pismo upozorenja predsjedniku kluba Barcelone Josepu Mariji Bartomeu o smjeru u kojem se klub ide. Font je od kluba zatražio objašnjenje o tome kakva je zapravo prava ekonomska situacija na Camp Nou s obzirom na krizu uzrokovanu koronavirusom.

U svom otvorenom pismu Font navodi kako klub ide ka savršenoj oluji te kako će morati zamijeniti najbolju generaciju igrača u povijesti kluba.

Sadržaj se učitava...

"Sve to moraju učiniti kako bi očuvali vlasništvo nad klubom u rukama članova i njihov natjecateljski kapacitet u nogometu i svim ostalim područjima. Mi smo usred pandemije koja paralizira planet i imat će efekte koje danas ne možemo predvidjeti. Već mjesecima vidimo sramotnu eskalaciju incidenata u ponašanju kluba, a kulminiralo je posljednjih dana ozbiljnim optužbama među menadžmentom i šest naglih ostavki."

Dodao je kako je Barcelona u riziku te je potrebno promijenuti model upravljanja kako bi se klub izvukao iz problema.

"Slaba sportska politika, raspad borda direktora i značajno smanjenje prihoda zbog pandemije dovodi klub u opasnost da bankrotira uz ovo moralno propadanje na koje je pristao", napisao je Font u svom pismu.