Igrač HNK Čapljina pozitivan na koronavirus; Klub nastavlja s aktivnostima

Koronavirus laboratorij
Ilustracija/hercegovina.info

Jedan igrač iz prvog sastava HNK Čapljina pozitivan je na covid - 19. "Sukladno Zakonu o zaštiti osobnih podataka BiH, ne možemo objaviti indentitet osobe. Igrač je dobivši simptome odmah obavijestio nadležne klupske službe te je sukladno preporuci nadležnog epidemiologa isti testiran.

Igrač je dobivši pozitivan nalaz stavljen u strogu samoizolaciju. Obzirom da igrač već neko vrijeme zbog ozljede nije dolazio u doticaj sa suigračima, članovima stručnog stožera i drugim osobljem u klubu u zatvorenim prostorima, prema procjeni nadležnih medicinskih službi u ovom trenutku nema potrebe za provođenjem mjera prema drugim igračima ili osoblju.

Navedeni igrač je zaražen iz bliskog kontakta s prijateljem koji se dogodio u vremenu kad igrač nije nazočio klupskim aktivnostima", navode iz HNK Čapljina.

"Osoba koja je prenijela virus našem igraču nema nikakvih veza s našim klubom i stavljena je pod iste mjere. Provodit ćemo i dalje pojačani nadzor nad igračima i svim osobljem kako bi ih sve zaštitili. Pred sami početak prvenstva sukladno preporukama NSFBIH testirali smo sve igrače i osoblje te nismo imali pozitivnih.

Ukoliko se u budućnosti ukaže potreba i dalje ćemo u kontaktu s nadležnim službama rigorozno provoditi sve mjere", navodi se iz tog kluba.