HUSIĆ ZA HERCEGOVINA.INFO Prvenstvo je završeno zbog Borca, drugi šute jer im godi

Azmir Husić
Facebook

Predsjednik FK Tuzla City Azmir Husić u razgovoru za hercegovina.info rekao je kako je BHT Premijer liga završena, i kako neće biti nastavka prvenstva.

Kao glavni razlog Husić navodi Borac kojemu završetak prvenstva najviše odgovara te kaže kako je sve već prije dogovoreno.

"To je završena priča. Već je dogovoreno da se prvenstvo neće igrati. Ovo sve što se sada razgovara je samo da se stvori slika kako se nešto djeluje, da ne bude da se ništa ne radi. Prvenstvo je završeno i treba se pripremati za sljedeću sezonu."

Mnogima to odgovara?

"Naravno. Mnogima ovo odgovara - i politici i savezu. Blokada je napravljena preko Borca. Od danas u RS-u počinju raditi kafići i sve ostalo, a kao ne može se igrati nogomet."

Tamo se pak pozivaju na 1. srpanj?

"Ima i ta opcija. Možemo mi iz Federacije odigrati svoje utakmice, pa u sedmom mjesecu možemo svi odigrati s Borcem. I u tom slučaju možemo završiti do osmog mjeseca. Njima ova situacija odgovara jer s ovim stanjem idu u Europu."

Odgovara li to zapravo i nekim drugim klubovima?

"Naravno da jeste, samo što oni šute. Kada šutite i ništa ne govorite, znači da vam nešto godi, ali isključivi je razlog Borac", kaže Husić za hercegovina.info te dodaje kako su mnogi zakinuti.

"Neće se igrati ni kup. Tu je Široki apsolutno zakinut jer može preko kupa u Europu. Jednako tako, jedanaest je kola do kraja. Široki može u Europu i preko prvenstva, kao i Velež, Radnik i Tuzla City. Široki je samo sedam bodova od trećeg, a 33 boda su u igri. Nemamo tu ništa pričati."

Kazali ste kako je Filip Arežina najveći krivac zašto se prvenstvo neće igrati.

"Ma ja mislim da Arežina zna na što sam ja mislio. On je jedan sjajan igrač i dobit će novi ugovor u našem klubu. Da je on postigao pogodak iz jedanaesterca protiv Veleža, mi bi imali dva boda više, bili bi četvrti i onda bi se neka nova priča pričala. U tom smislu sam to rekao."

Kaže Husić kako ima još jedna opcija za nastavak.

"Zašto ne presjeći tabelu na pola i da prvih šest klubova odigra po jednu utakmicu, a drugih šest također po jednu utakmicu između sebe i tu je kraj priče. Tu bi umjesto jedanaest, odigrali šest kola i onda bi svi bili zadovoljni. Mislim da je bolje bilo kako, nego prvenstvo proglasiti završenim", kaže Husić te dodaje kako njegovom klubu ove sezone Europa nije ni bila cilj.

"Nama u početku nije ni bio cilj izaći u Europu. Gledali smo da ovu godinu budemo stabilni u nekoj sredini. Rezultati su se poklopili. Bili smo jedno vrijeme i prvi. No, onda su krenule neke izvansportske stvari koje su nas stavile na poziciju na kojoj smo trenutno. Moram vam biti iskren i reći da smo direktno oštećeni za pet-šest bodova. Da je sve bilo korektno mi bi sada bili drugi. Isto tako sam siguran da mi nismo nikoga oštetili ni za jedan bod. Ako pogledate naše utakmice, mislim da ćete vidjeti da imamo pravo dignuti glas", kazao je Azmir Husić u razgovoru za hercegovina.info.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.